Lance Stroll op kop tijdens eerste vrije training in China

Aston Martin 2024 GP Bahrein Alonso Stroll McLaren

Voor het eerst sinds 2019 wordt er weer gereden in China. Doordat het een sprintrace weekend is zal er maar 1 vrije training zijn. Deze vrije training was vanochtend en Lance Stroll kwam hier als snelste over de lijn. Vlak achter hem zat Piastri en daar weer achter zaten Verstappen en Perez.

Stroll op kop

Tijdens de laatste minuten wist Lance Stroll bovenaan te eindigen tijdens de eerste en enige vrije training dit weekend in China. We zagen niet veel van hem vandaag. Hij bevond zich voor het grootste deel van de training in het midden van het veld. Toch wist hij uiteindelijk de beste lijnen uit te kiezen en eindigde hij op kop.

Piastri eindigde de vrije training op de tweede plaats. In het begin kon hij niet in de top 10 geraken. Uiteindelijk wist hij toch de juiste lijnen te vinden op de baan en eindigde hij op de tweede plaats.

Max Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Perez eindigden vlak achter Piastri. Tussen de drie coureurs zat maar 0.061 seconde. De twee Red Bulls stonden langere periode samen op kop maar eindigen uiteindelijk toch onder Stroll en Piastri.

 

 

Thuisrace voor Zhou

Dit weekend is het de thuisrace voor Guanyu Zhou. In 2019 werd er voor het laatst een race gehouden in China. In 2020 tot 2023 kon de race helaas niet plaatsvinden door COVID-19. Nu is hij dus weer terug op de kalender. Dit is de eerste keer dat Zhou een thuisrace heeft in de Formule 1. Hij was als één van de eerste op de baan te vinden vanochtend. Uiteindelijk eindigde hij op de 11e plaats.

 

Rode vlag

Na 15 minuten kregen we een rode vlag te zien. De reden van deze rode vlag was doordat het gras in bocht 7 in brand stond. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Wel wordt er gespeculeerd dat het door een vonkje van een auto komt. Na ongeveer 5 minuten wisten ze de brand te blussen en mocht de training weer verder gaan.

 

 

Bocht 10

Nieuw op de baan van China is dat er naast bocht 10 nu een grindbak ligt. Sainz was één van de coureurs die net te diep door de bocht ging en met een deel van zijn wielen in de bak belandde. Sainz was niet de enige die verkeerd door deze bocht ging. Het wordt dus zeker interessant om te zien hoe dit tijdens de sprintrace en de race op zondag gaat.

 

Zwart witte vlag voor Hamilton

Richting het einde van de training gingen Piastri, Hülkenberg en Hamilton met zijn drieën door de laatste bocht. Hamilton had een lock-up en vond dat Piastri hem vervolgens van de baan duwde. Hamilton moest door de pitstraat rijden en kreeg een zwart witte vlag voor het rijden over de witte lijn bij de ingang van de pitstraat. Hij moest na de sessie naar de stewards.

 

 

Norris werd onderzocht

In de laatste 5 minuten van de vrije training werd Lando Norris onderzocht. Er werd namelijk gezien dat Norris mogelijk Kevin Magnussen ophield tijdens Magnussen zijn oefenronde. Uiteindelijk werd er bekend gemaakt dat er verder geen onderzoek zou worden gedaan naar het incident.

 

Lees ook: "Drive and Survive", de vijf titels van Juan Manuel Fangio

Lees ook: Mercedes-junior Antonelli maakt eerste meters in F1-auto

Lees ook: Marko bevestigt: "Red Bull voert gesprekken met Sainz"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden