Marko bevestigt: "Red Bull voert gesprekken met Sainz"

11-friday-suzuka-2024

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft bevestigd dat er gesprekken worden gevoerd tussen Red Bull en Carlos Sainz over een F1-stoeltje voor 2025. De Oostenrijker voegt er wel aan toe dat Sainz ook een lucratief aanbod heeft gekregen van Audi. 

Sinds de aankondiging van de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari draait het Silly Season al vroeg in het seizoen op volle toeren. Carlos Sainz zit momenteel zonder stoeltje voor volgend jaar en dus wordt er al vol op gespeculeerd waar hij naar toe zou gaan, zo wordt de Spanjaard al gelinkt aan Audi en Mercedes. Red Bull zou door het aflopende contract van Sergio Pérez ook een optie zijn. Helmut Marko heeft voorafgaand aan de Grand Prix van China laten weten dat het team inderdaad gesprekken voert met de voormalig Red Bull-junior. "We spreken met hem", bevestigt de Oostenrijker aan de Kleine Zeitung. "Hij werkt momenteel zijn beste seizoen in de Formule 1 af."

Marko geeft echter aan dat Sainz meerdere opties heeft, want het is al lang geen geheim meer dat Audi de Spanjaard graag wil hebben. "Sainz heeft ook een zeer lucratief aanbod van Audi op zak, een aanbod waar we [financieel] niet overheen kunnen. We kennen hem nog uit zijn tijd bij Toro Rosso, waar hij al samen met Max reed. Het heeft Sainz heel veel pijn gedaan dat we toen Max hebben gekozen voor Red Bull Racing en niet hem."

Pérez maakt ook indruk op Marko

Eerder liet de Red Bull-adviseur al weten dat Audi druk op de rijdersmarkt aan het zetten is, maar dat zij rustig aan doen. De Oostenrijker wacht liever wat langer om zo ook een beter oordeel te kunnen geven over Sergio Pérez, die het overigens goed doet dit seizoen. "Het is duidelijk dat Checo zijn beste seizoen tot nu toe afwerkt. Als hij zijn huidige prestaties, zoals ook de kwalificatie in Japan, doortrekt, dan is hij zeker de beste kandidaat voor Red Bull in 2025. Hij is een teamplayer en hij heeft nu ook ingezien dat hij niet meer zijn eigen weg moet kiezen met de afstelling. Vorig jaar heeft hij steeds afstellingen gekozen die verkeerd waren. Nu blijft hij dichter bij Max en dat helpt hem", aldus Marko.

helmut marko jeddah
Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)
 

McLaren-coureurs interessant voor de toekomst

De Mclaren-coureurs trekken ook de aandacht van Helmut Marko, maar zij zijn volgens de Oostenrijker op korte termijn geen optie voor het Red Bull-zitje. "Lando heeft een contract dat tot minimaal 2026 doorloopt. Daardoor is hij voor de korte termijn in ieder geval geen optie. Hetzelfde geldt voor Oscar Piastri, al zijn beide coureurs in de toekomst zeker interessant voor ons."

Yuki Tsunoda is ook goed bezig, al is het voor Red Bull nog te vroeg om te oordelen over de Japanner. "Yuki heeft een geweldige seizoensstart achter de rug en is niet meer zo heetgebakerd als dat hij ooit was. Op basis van vier races kun je nog niet veel zeggen, al heeft hij Ricciardo wel onder controle, waarbij ik moet zeggen dat het in Japan dicht bij elkaar zat", voegt Marko eraan toe. 

 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Japan

Lees ook: Max Verstappen anticipeert op uitdagingen tijdens GP China

Lees ook: Alpine reist met versnelde vloerupgrade af naar China

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden