Mercedes-junior Antonelli maakt eerste meters in F1-auto: "Genoot van elke seconde"

door Björn Smit
Antonelli auto

Formule 2-coureur Andrea Kimi Antonelli heeft zijn debuut gemaakt in een Formule 1-auto. Dit deed hij in een tweedaagse test met Mercedes deze week op de Red Bull Ring. De Italiaan liet weten het een geweldige ervaring te vinden.

De naam van Antonelli is de afgelopen weken meermaals gevallen, omdat hij wellicht het vrije stoeltje bij Mercedes zou kunnen innemen. Na vorig jaar kampioen te zijn geworden van de Formula Regional European Championship by Alpine, heeft de 17-jarige coureur Formule 3 overgeslagen en rijdt dus nu in de Formule 2 voor het team van Prema Racing. De Mercedes-junior werd eerder al benoemd als de nieuwe Max Verstappen en na het vertrek van Lewis Hamilton zou hij volgend jaar al op 18-jarige leeftijd voor het team van Mercedes kunnen rijden. Deze week kwam Antonelli al in actie voor het team uit Brackley. Hij mocht twee dagen testen in de W12, de Mercedes van 2021, op de Red Bull Ring in Oostenrijk. 

De test werd uitgevoerd als onderdeel van het erfgoedprogramma van Mercedes, dat de vorige auto's van het team onderhoudt en beheert, zodat ze kunnen worden gebruikt voor marketinggerelateerde activiteiten. Voor Antonelli een mooie mogelijkheid om zijn debuut te maken in een F1-bolide. "Het was een geweldige ervaring, ik genoot van elke seconde", zei de 17-jarige Italiaan na afloop van de test. "De eerste dag ging niet zoals gepland, we hadden wat last van sneeuw, waardoor we niet echt konden rijden. De tweede dag was droog, we konden redelijk veel rondjes rijden and het was echt heel leuk. Ik wil het team bedanken voor het harde werk en ik ben enthousiast over wat er komt."

 

Wolff enthousiast

De test van Antonelli komt op het moment dat Mercedes nadenkt over hun opties om de naar Ferrari overstappende Lewis Hamilton in 2025 te vervangen, waarbij Mercedes-teambaas Toto Wolff onlangs de Italiaanse jongeling noemde als een van de vele kandidaten. "We hebben een jonge jongen die veelbelovend is", zei Wolff. "Ik wil hem niet nog meer extra druk opleggen, maar het lijkt erop dat hij een van de groten kan zijn. Aan de andere kant willen we hem ook niet overhaasten door zo snel in een F1-auto te springen, hij is pas 17. Er zijn een paar opties die we met hem kunnen spelen", aldus de Oostenrijker. 

 

Lees ook: "Drive and Survive", de vijf titels van Juan Manuel Fangio

Lees ook: Marko bevestigt: "Red Bull voert gesprekken met Sainz"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van China

door Björn Smit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden