Lando Norris blij met P2: "Ik ben verrast"

door Shakyra van den Heuvel
lando norris melbourne

Lando Norris is blij met zijn tweede plaats tijdens de Grand Prix van China. Hij is de race gestart op de tweede startrij, maar door een goede strategie wist hij twee plekken goed te maken tijdens de safetycar. Zelf was hij verrast met meerdere dingen tijdens de race. 

Na een goede start wist Lando Norris een goede aansluiting te vinden bij Verstappen, Pérez en Alonso. Hij leek een goede snelheid te hebben waardoor hij langer op zijn banden kon doorrijden dan de concurrenten om hem heen. Het team van McLaren keek vooral naar de strategie van Leclerc om de positie van Norris te kunnen behouden, die reed inmiddels op P2. Dankzij de virtual safetycar kon Lando Norris een pitstop maken zonder grote gevolgen en bleef hij voor Leclerc. "Het voelde heel goed allemaal. We hadden goede snelheid in vergelijking met gisteren, goed bandenmanagement en we hebben een podiumplek. Het was een goed weekend", aldus de Brit na afloop bij F1.com. Op het einde leek Sergio Pérez nog even dichtbij te komen, maar deze aanval heeft Norris afgeslagen door een eindsprint in te zetten. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

"Ik ben verrast"

Lando Norris was nogal verrast over zijn podiumplek. Hij had verwacht dat de snelheid van de Ferrari's veel beter zou zijn. "Ik ben vandaag door veel dingen verrast eigenlijk. De snelheid van Ferrari, onze eigen snelheid, maar ook in vergelijking met die van Red Bull. Het team doet goed werk en dat werk wordt beloond." Halverwege de race moest hij rekening houden met Leclerc vanwege zijn pitstop, maar daarnaast had Norris een hogere snelheid dan beide Ferrari's. "Eigenlijk was ik al klaar om vroeg naar huis te gaan. Ik had een weddenschap met het team over hoe ver ik achter de Ferrari's zou gaan eindigen. Ik dacht zelf 35 seconden, maar daar was ik heel erg fout in", lacht Lando Norris.

Lees ook: Verstappen zorgt voor 100e pole position Red Bull

Lees ook: Grote verschillen bij Haas tijdens kwalificatie GP van China

Lees ook: Charles Leclerc: "Gefocust op racesnelheid"

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden