Charles Lecerc: "Gefocust op racesnelheid"

door Tim Koenders
Charles Leclerc kwalificatie Bahrein 2024

Charles Leclerc kwam niet verder dan een zesde tijd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China. Dit komt mede omdat ze de auto hebben afgesteld op een goede snelheid voor de race.

Charles Leclerc kennen we als iemand die tijdens de kwalificatie altijd iets extra’s heeft. Toch heeft de Monegask het in 2024 lastig tegenover teamgenoot Sainz. In 2023 was Leclerc ongeveer twee van de drie keer sneller dan zijn Spaanse teamgenoot tijdens de kwalificatie. Voorafgaand aan het weekend in China stond Sainz met twee tegen één voor in het onderlinge kwalificatieduel. In China heeft Leclerc weer gelijk gemaakt in het onderlinge duel. Hij was slechts acht duizendsten sneller dan zijn teamgenoot maar eindige er wel voor. De tijd van Leclerc was goed genoeg voor de zesde plaats.

Racesnelheid

“We hadden het heel erg lastig in de eerste sector. We hebben met de afstelling van de auto echt naar de race gekeken. We hadden alleen niet verwacht dat McLaren en Alonso daardoor voor ons zouden kwalificeren. Ik was blij geweest met een goede auto voor de race achter de coureurs van Red Bull, nu moeten we starten vanaf de zesde plaats.” Dat liet de Monegask weten tegenover Formula 1. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we morgen naar de derde plaats kunnen rijden. We zullen dan wel snel naar voren moeten komen."

Lees ook: Verstappen zorgt voor 100e pole position Red Bull

Lees ook: Perez wint strijd om tweede startpositie

Lees ook: Dit zeiden de coureurs na afloop van de sprintrace in Shanghai

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden