Lando Norris blij met teamprestatie

Lando Norris Singapore Helm

Lando Norris is op een knappe vierde plaats geëindigd bij de Grand Prix van Singapore. Ondanks dat het podium in zicht was, neemt Norris graag genoegen met een vierde plek in Singapore. En met de prestatie van Daniel Ricciardo, is het ook een goede dag geweest voor het team.

Ondanks dat Norris naar eigen zeggen een geweldige prestatie heeft geleverd, had er misschien zelfs een podiumplek ingezeten op de straten van Singapore. De Brit kwam op sommige momenten namelijk wel heel dichtbij Carlos Sainz, die de derde plek verdedigde. "Ik heb het geprobeerd. Hij ging niet heel snel. Ik weet niet waarom dat was. Het verbaasde mij ook dat ik zo dicht bij hem kon komen. Maar zelfs als ik een seconde sneller was geweest, had ik hem niet in kunnen halen. Dat zag je ook bij Max, dat ging ook niet gemakkelijk. Op dit circuit is dat bijna onmogelijk. Misschien werd het op het einde van de race iets makkelijker", legt hij uit aan F1.com.

22 punten in één weekend

Maar niet alleen voor Norris was het raak. Ook zijn teamgenoot heeft een mooie prestatie neergezet, waardoor de teamprestatie zo hoog mogelijk is geworden: "Voor mijn gevoel heb ik een goede race gereden vandaag, en dat heeft zich uitbetaald. Voor mij, maar ook voor Daniel." En vooral de teamprestatie is belangrijk voor het constructeurskampioenschap. En met een dubbele uitvalbeurt van de grootste concurrent, Alpine, is dit het moment om zelf de optimaliseren. "We hebben het gemaximaliseerd. We hadden het niet beter kunnen doen. Goed werk van iedereen, ook het strategieteam. We hebben gemaximaliseerd op het moment dat anderen problemen hadden", vertelt hij tevreden.

Ondanks dat het er aan het begin van het weekend niet veelbelovend uitzag, stuurt de optimale prestatie Norris blij richting Japen: "Het was een goed weekend, maar zeker geen gemakkelijke. Aan het begin voelde het als een van onze slechtse weekenden, maar uiteindelijk is het bijna de beste van dit jaar. Dus daar ben ik heel blij mee."

Lees ook: Daniel Ricciardo opgelucht na P5-finish

Lees ook: Zeldzaam slecht weekend voor Mercedes

Lees ook: Max Verstappen: Het was niet genieten voor mij

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden