Lando Norris geeft zichzelf hoog rapportcijfer voor 2022

door Patrick Wuite
Lando Norris Zandvoort

Lando Norris is tevreden met zijn prestaties dit seizoen en geeft zichzelf een cijfer tussen de 8,5 en 8,8. "Het is een goed jaar voor mij geweest tot nu toe."

Voor McLaren is het geen eenvoudig jaar. Waar het team uit Woking de afgelopen twee seizoenen steeds beter begon te presteren, vallen de resultaten dit jaar behoorlijk tegen en dat leidt dan ook tot een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, achter Alpine. Maar waar Daniel Ricciardo vaak puntloos blijft, pakt Lando Norris bijna elke race punten. Een wonder, zo noemt hij het en daarom geeft hij zichzelf een hoog rapportcijfer.

"Tussen een 8,5 en een 8,8. Ik heb echt een paar hele goede races gehad, zoals Imola waar ik op het podium stond. Dat was denk ik ook mijn beste podium ooit. We hadden één van de traagste auto's dat weekend en toch sleepte ik P3 eruit en dat verbaast mij nog steeds", vertelt de Brit aan Racingnews365.com.

Norris Ricciardo Monza

Gevecht met Alpine

Het verschil tussen Alpine en McLaren bedraagt slechts 18 punten en dat vindt Norris best wel verrassend. "Ze hebben het hele seizoen al de snellere auto, maar zij hebben gewoon meer domme fouten gemaakt. De coureurs hebben ook fouten gemaakt en ik was er vrijwel altijd om dan toe te slaan", aldus Norris.

Lees ook: Lewis Hamilton nog niet klaar met Formule 1

Lees ook: Daniel Ricciardo mogelijk naar NASCAR

Lees ook: Sebastian Vettel: Schone brandstof te laat

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden