Lando Norris jaloers op successen Russell en Sainz

Lando Norris zondag Japan 2022

Lando Norris kijkt met grote jaloezie naar de successen van zijn generatiegenoot George Russell en voormalig teamgenoot Carlos Sainz, die allebei in 2022 een race wonnen. "Ik had graag in die positie gezeten en ik verdien dat ook", stelt de Brit. 

Waar McLaren in 2020 en 2021 vaak achter Red Bull en Mercedes was te vinden, stagneerde de progressie in 2022. Het team uit Woking beleefde een moeizaam jaar met slechts één podiumplaats in Imola en een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Overwinningen zaten er geen enkel moment in en teams als Alfa Romeo, Aston Martin en Haas voorblijven was een bijzonder zware kluif. En dat doet pijn bij Lando Norris die uiteindelijk zevende werd in het kampioenschap achter de coureurs van Red Bull, Ferrari en Mercedes. Hij ziet namelijk dat zijn vrienden George Russell en Carlos Sainz races kunnen winnen en dat wil hij ook graag.

"Ik had graag in die positie gezeten en ik denk ook dat ik dat verdien, maar momenteel kan ik gewoon niet om zeges vechten. Ik weet zeker dat ik in de toekomst tegen George en Carlos kan vechten", vertelt Norris aan Autosport.

Lando Norris Hongarije

Betere auto nodig

In 2021 vocht McLaren voor P3 in het constructeurskampioenschap tegen Ferrari. Het Italiaanse team won dat duel uiteindelijk, maakte een reuzenstap in 2022 en werd de naaste belager van Red Bull in het kampioenschap. Norris denkt dat zijn team ook zo'n stap kan zetten. "Het is te doen. Maar zij (Ferrari, red.) hebben het echt fantastisch gedaan. In 2021 versloegen we ze bijna en vorig jaar vochten ze bijna elk weekend voor overwinningen en podiums. Dat moet ons doel zijn, maar daarvoor moet het team beter werk afleveren en een betere auto maken. Dat is de laatste horde om het tegen Mercedes, Ferrari en Red Bull op te nemen", besluit de McLaren-coureur.

Lees ook: Wat je moet weten voor de 24 uur van Daytona

Lees ook: Hamilton wacht salarisverhoging bij nieuw contract

Lees ook: Ode aan Olav: Een commentator met een hart voor sport

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden