Lando Norris: McLaren begint het jaar met veel betere auto

door Patrick Wuite
McLaren MCL38 zijkant

Waar McLaren de laatste jaren vaak geteisterd werd door problemen bij de wintertest en over een niet zo snelle auto beschikte, lijkt de MCL38 een competitieve auto te zijn. Lando Norris is in ieder geval tevreden met de wintertest en stelt dat McLaren een veel betere seizoensstart kan gaan hebben ten opzichte van de voorgaande jaren. 

In 2022 en in 2023 had McLaren grote problemen bij de wintertest in Bahrein. Aan het einde van 2022 koos het team uit Woking het verkeerde ontwikkelingspad en daardoor beschikte McLaren over een matige auto bij de wintertest in Bahrein. Door grote updates werd McLaren gaandeweg 2023 steeds competitiever en was het vanaf Silverstone vaak het tweede team, achter Red Bull Racing. McLaren hoopt dit jaar nog een stap te zetten om races te winnen, maar daarvoor was een goede wintertest nodig en dat hadden ze, op wat kleine problemen na. Lando Norris reed 145 rondes in totaal over drie dagen, na een probleem met de koppeling op de laatste dag, en is een tevreden persoon, al denkt hij wel dat Red Bull en Ferrari vooralsnog buiten bereik zijn.

"We gaan het seizoen gewoon met een veel betere auto beginnen dan de afgelopen drie a vier jaar. We waren dit jaar op elk gebied beter voorbereid. Daar ben ik erg blij mee", aldus de Brit. "We hebben zeker progressie geboekt, maar Red Bull en Ferrari zijn momenteel een maatje te groot", vertelt Norris aan Motorsport.com.

Lando Norris 2024

Foto: McLaren Media Centre

Lees ook: Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Norris heeft geen spijt van verlenging contract bij McLaren

Lees ook: Laatste testdag voorbij: Leclerc noteert snelste tijd

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden