Norris heeft geen spijt van verlenging contract bij McLaren

door Shakyra van den Heuvel
Lando Norris Miami GP 2022

Gedurende de winterstop hebben we al een voorproefje kunnen krijgen van silly season. Lewis Hamilton heeft de overstap gemaakt naar Ferrari waardoor er een zitje vrij is gekomen bij Mercedes. Ondanks dit vrijgekomen zitje, is Norris tevreden met zijn contractverlenging bij McLaren. 

Door het vertrek van Lewis Hamilton komt één van de meest gewilde zitjes vrij op de grid. Toto Wolff krijgt het komende jaar de tijd om een waardige vervanger te zoeken voor zevenvoudig-wereldkampioen Formule 1. Wolff heeft meerdere opties waar hij voor zou kunnen kiezen. Helaas voor hem is Lando Norris geen optie meer. De Brit heeft ervoor gekozen om zijn contract bij McLaren voor meerdere jaren te verlengen. Ondanks deze kans heeft hij geen spijt van zijn keuze. "Nee, ik ben heel blij. Ik had de keuze om te wachten. Ik wist wat er had kunnen gebeuren of wat er de komende jaren sowieso gebeurt", zegt Norris tegenover Motorsport.com. 

McLaren heeft momenteel een opwaartse lijn te pakken als het gaat om ontwikkeling van de auto. Sinds het einde van het vorige seizoen wisten ze meerdere keren de strijd aan te gaan met topteams zoals Mercedes en Ferrari. Deze opwaartse lijn was dan ook doorslaggevend voor Norris om zijn contract bij het team te verlengen. "Ik heb vertrouwen in het team en vertrouwen door de behaalde resultaten. Ik zou natuurlijk nog blijer zijn als we meer van mijn doelen hadden bereikt, maar het belangrijkste is dat ik veel plezier haal uit het werken met de mensen hier". 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Testdagen

Ook tijdens de testdagen wist McLaren een goede indruk achter te laten. Ze lieten een goede snelheid zien met beide coureurs en ook de long runs zagen er stabiel uit. Ondanks de kleine problemen die ze hebben ervaren tijdens deze dagen hebben ze toch 328 ronden kunnen rijden. "Het waren geen perfecte dagen, maar liever dat we ze nu hebben dan volgende week. De auto was een verbetering op alle vlakken in vergelijking met vorig jaar. Het waren positieve dagen", volgens de Brit bij F1.com.

Lees ook: Fernando Alonso: ''Negentien coureurs denken dat ze titel in 2024 niet gaan winnen''

Lees ook: Losse putdeksel hindert opnieuw Formule 1-test in Bahrein

Lees ook: Marko over F1-contract Verstappen: "Max kan beroep doen op clausule in zijn contract"

 

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden