Lando Norris over contract bij McLaren: Ik zit op de juiste plek

Lando Norris McLaren zaterdag

McLaren-coureur Lando Norris is tevreden met de keuze om zijn contract tot 2025 te verlengen. Het Britse team kent een lastige start van het seizoen, maar toch is de jonge Brit tevreden over zijn keuze om nog minimaal drie jaar bij het team te blijven.

Norris tekende aan het begin van het jaar een contract tot 2025 en bekroonde daarmee zijn status als eerste rijder opnieuw. Hij wil in de voetsporen van Lewis Hamilton treden en de volgende kampioen worden bij McLaren. Met een achterstand van 255 punten na tien races lijkt dit jaar een wereldtitel er niet in te zitten. De 22-jarige Norris weet dat ook en kiest voor het grotere plaatje: "Ik heb meer voor de langere termijn gekozen dan voor de korte termijn", laat hij weten tegenover SkySports.

Thuisgevoel

Het team uit Woking gaf Norris in 2018 een kans in de juniorenklasse om zich te bewijzen. Dat vertrouwen wil hij uitbetalen en daarom verbindt hij zich nog drie jaar met het team. "Ik denk dat dit nog steeds de juiste plek voor mij is, ik ben opgegroeid bij McLaren en ik weet wat we in onze mars hebben", aldus Norris. Toch moet Norris ook toegeven dat hij ook met andere teams heeft gesproken en dat hij ook zijn twijfels had over de lengte van het contract en de huidige vorm van McLaren.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Nieuwe teamgenoot

Hoewel McLaren dit jaar niet de sterkste auto heeft, kent Lando Norris wel een goed seizoen. Met een podium in Imola en 58 punten staat hij op een zevende plek in het coureurskampioenschap. Daarnaast draagt Norris grotendeels bij aan de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Teamgenoot Daniel Ricciardo wist dit seizoen slechts vijftien punten te verzamelen en staat daarmee veertiende bij de coureurs, met als gevolg dat de geluiden rondom een vertrek van Ricciardo bij McLaren steeds groter worden. Onder andere Indycar-coureurs Colton Herta en Pato O'Ward worden als mogelijke vervangers voor Ricciardo genoemd.

Lees ook: Daniel Ricciardo had moeizame race door DRS-problemen

Lees ook: Ross Brawn: Formule 1 gaat goede kant op

Lees ook: Christian Horner: Ferrari gewonnen dankzij bandenkeuze Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden