Lando Norris: P6 is een goed resultaat voor ons

Lando Norris - Melbourne

Lando Norris is matig tevreden met de behaalde P6 tijdens zijn thuisrace. Hij heeft het gevoel dat er meer in had gezeten, maar dat dat weggegooid is tijdens de pitstop. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Lando Norris heeft wisselvallige weekenden met McLaren. De ene race weet hij in de punten te eindigen en de andere race lukt het hem totaal niet. Dit weekend heeft hij positief af weten te sluiten door te starten op P6 en te eindigen op P6.

Goed resultaat

Voor het team van McLaren is elke punten finish belangrijk. De auto is niet optimaal, maar toch weet Lando Norris er alles uit te slepen. "Ik ben blij, want P6 is een goed resultaat voor ons, maar het had P5 moeten zijn. We hadden een goede race simpel gezegd. De eerste start was een lastige start maar de tweede start was een sterke voor ons", aldus Norris. In tegenstelling tot zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, heeft Norris wel de pace in de auto. "De pace was goed en ik heb het gevoel een goede race verreden te hebben."

Slecht getimede pitstop

Norris leek op koers om P5 te halen, maar door een slecht getimede pitstop werd dat in het putje gegooid. "Ik wist Fernando [Alonso] achter me te houden totdat we een verkeerd getimede pitstop hadden. Ik verloor toen de positie aan Alonso", vertelt de Brit. Volgens hem was dat het enige negatieve puntje van de race. "Behalve dat, de race was goed en de pace was goed. Veel positieve puntjes en maar een negatief puntje."

Lees ook: Charles Leclerc had overwinning binnen handbereik

Lees ook: Fernando Alonso: Ik zat dicht bij een podiumplek

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik had nul pace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden