Lando Norris verlengt contract met McLaren

door Irene Lenting
Lando-Norris-Auto-2023

Lando Norris zal nog lange tijd bij het team van McLaren blijven rijden. Het team heeft vrijdagmiddag aangekondigd een meerjarige overeenkomst met de coureur te hebben gesloten. Norris zal hierdoor tot minstens 2027 rijden voor het Britse team. 

Verlenging ondanks interesse van Red Bull

Lando Norris voegde zich in 2019 bij het team van McLaren. De afgelopen jaren wist de Brit indruk te maken binnen de sport, waardoor meerdere teams interesse in hem toonden. Norris werd veelvuldig gelinkt aan een mogelijke overstap naar het team van Red Bull. Zowel Christian Horner als Helmut Marko uitten meermaals hun interesse in de talentvolle coureur. McLaren CEO, Zak Brown, gaf al eerder aan niet bang te zijn voor een mogelijke overstap van Norris. De nieuwe deal van Norris betekent dat hij ook na 2025 voor het team zal blijven rijden. Hoe lang het contract precies loopt, is niet bekendgemaakt. Zak Brown stelt dat het gaat om een “meerjarige deal die veel langer doorloopt dan zijn huidige contract." Het contract zal hierdoor minstens doorlopen tot 2027.

Team principal Andrea Stella is verheugd om de samenwerking met Norris de komende jaren voort te zetten. “Lando is gegroeid als coureur en als persoon sinds hij in 2017 bij McLaren kwam. Vorig seizoen maakte hij indruk en speelde hij een belangrijke rol in onze vooruitgang het hele jaar door, met zeven podiumplaatsen en veel fantastische races,” benadrukt Stella in een persbericht. In september werd het contract van Oscar Piastri al verlengd. Het team zal de komende jaren doorgaan met de huidige line-up. “Ons boeiende coureursduo zal een belangrijke rol spelen in onze doelstelling om naar voren te komen op de grid. Ze hebben indruk gemaakt in hun eerste seizoen samen en ik kijk ernaar uit om samen met hen hard te blijven werken aan deze spannende reis."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

 

“Het team is als een familie”

Norris heeft de afgelopen jaren een goede band kunnen opbouwen met het team. “Het is een geweldig gevoel om bij McLaren te blijven racen. Ik ben opgegroeid bij McLaren en voel me hier thuis; het team is als een familie,” vertelt Norris over de verlenging van zijn contract. “We hebben een spannende reis achter de rug met ups en downs, maar afgelopen seizoen hebben we laten zien hoe graag we weer vooraan willen mee strijden.” De resultaten die het team het afgelopen jaar heeft weten te bereiken, geven Norris vertrouwen voor de toekomst. “Het werk van Zak, Andrea en het hele team afgelopen jaar was ongelooflijk, en ik geloof erin dat ik met McLaren om zeges kan strijden. Ik hoop nog meer geweldige herinneringen te creëren en de komende jaren hard te blijven werken met iedereen bij MTC.”

 

Lees ook: Fernando Alonso over Lance Stroll: “Zijn toewijding is indrukwekkend” 

Lees ook: De geschiedenis van het altijd competitieve Mercedes 

Lees ook: Daniel Ricciardo over jaar zonder F1: Openbaring geweest 

door Irene Lenting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden