Lando Norris: we pushte elkaar alleen maar

Lando Norris Singapore zaterdag 2023

Lando Norris is als tweede over de finish gekomen tijdens de Grand Prix van Singapore. De Brit startte als vierde, maar wist een sterke race te rijden. Al had het niet veel gescheeld en hij viel uit. 

Lando Norris is tijdens de Grand Prix van Singapore tweede geworden. De Britse coureur startte de race vanaf de vierde plek, maar wist op te klimmen naar de tweede plek. Het had niet veel gescheeld of hij was uitgevallen. Hij raakte, net zoals George Russell, de muur, maar niet hard genoeg. Russell is wel uitgevallen. 

Gul

Door het tactische spel van Sainz weet Norris in de DRS van de Ferrari-coureur te komen. Hierdoor werd Norris erg geholpen en weet hij voor Russell te blijven. Iets waar de Brit maar al te blij mee is. "Carlos [Sainz] was erg gul voor het geven van de DRS. Het hielp niet alleen mijn race, maar ook de zijne", aldus Norris. Ondanks dat hij wist dat het lastig zou gaan worden met Mercedes is hij mega blij met zijn P2. "We wisten dat het een lastige race zou worden, zeker met de Mercedes. Ik ben mega blij met P2."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Muur raken

Tijdens de laatste rondes stond Norris onder enorme druk van Russell. De druk werd zo groot dat hij de muur raakte, hij viel niet uit. Russell deed hetzelfde, maar viel wel uit. "Ik raakte de muur op dezelfde plek als George [Russell], maar wist hem uit de muur te houden. Toch is het spijtig dat hij gecrasht is, want hij was de snelste in het veld", vertelt Norris. Niet alleen Norris werd gepusht door Russell, maar ook door Hamilton. "We pushte elkaar alleen maar. Daardoor was het stressvol maar het hielp ook enorm in het racen."

Lees ook: Carlos Sainz na tweede overwinning: Ik had alles onder controle

Lees ook: Lando Norris pleit voor aanpassing op circuit Singapore na crash Lance Stroll

Lees ook: Stroll rijdt de Grand Prix van Singapore niet na crash in kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden