Lawson: Ik moet mijn uiterste best doen zolang ik de kans heb

Liam_Lawson_suzuka-japan-2023

Liam Lawson wist opnieuw goed werkt te leveren voor Alpha Tauri in Japan. Hij eindigde de race op de elfde plaats. Hiermee wist hij teamgenoot Yuki Tsunoda achter zich te laten op de twaalfde plaats. Het team blijft zonder punten te behalen onderaan in het constructeurs kampioenschap. 

Lawson kijkt met een goed gevoel terug op de race in Suzuka. Het uitvallen van onder andere het team van Williams zorgde ervoor dat het team weinig te maken had met directe concurrentie. "We hadden vandaag niet echt de snelheid. Eerlijk gezegd, de enige jongens waar we tegen raceten vandaag, waren mogelijk de Alpines en zij waren te snel. Ik heb het gevoel dat we het maximale eruit hebben gehaald.", verklaard de Nieuw-Zeelander aan F1.com. 

 

 

Zoektocht naar een plek in F1

Ondanks geruchten dat Lawson een vaste plek in het Alpha Tauri team zou krijgen in 2024, werd begin dit weekend bevestigd dat het team verder zal gaan met Ricciardo en Tsunoda. Met het resultaat en Suzuka hoopt Lawson zich op de kaart te zetten voor een plekje binnen de Formule 1. “Ik wil in een Formule 1-stoel zitten, maar heb er op dit moment geen. Dus het komt er eigenlijk op neer dat ik telkens als ik in de auto stap, mijn best doe. Dat zal ik blijven doen zolang ik de kans heb om te rijden.", benadrukt hij bij F1.com. 

 

Lees ook: Sergio Pérez na afloop: Het was een verschrikkelijk weekend voor mij

Lees ook: Tegenvallend weekend voor Alfa Romeo: Auto was onbestuurbaar

Lees ook: Christian Horner na constructeurstitel: Iedereen is deel van het succes

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden