Lawson wint F2 Sprint, pechvogel Verschoor eindigt laatste

Lawson - rijdend - Frankrijk 2022

Liam Lawson heeft de Formule 2 Sprintrace op Paul Ricard gewonnen. De hele race zat hij op de staart bij Daruvala. Tegen het einde neemt Lawson de leiding over die hij niet meer zou afgeven. 

Nog voor de lichten uit gaan hebben Verschoor, Fittipaldi en Novalak een probleem. Ze komen niet weg bij de opwarmronde en moeten daarom starten vanuit de pitsstraat. De problemen van Verschoor zijn dermate groot dat zijn auto niet op tijd gereed is om te starten. Later sluit de Nederlander nog wel aan, maar dan ligt hij al vier ronden achter op de rest. 

Start

Bij de start behoudt Daruvala de leiding. Al gauw weet hij een gat te slaan van twee seconden. Daarachter blijven de gaten klein. In ronde vier hebben Lawson en Armstrong het aan de stok. Ze geven elkaar geen millimeter ruimte, maar weten toch een touché te voorkomen. Wanneer Lawson, Armstrong heeft afgeschud rijdt hij het gat naar Daruvala dicht. 

 

Safety car

Zijn opmars wordt echter gestopt door een safety car. Fittipaldi pakt teveel kerb en spint. Cordeel kan hem vervolgens niet ontwijken en rijdt de voorvleugel van Fittipaldi's auto aan gort. De auto van Cordeel krijgt hierbij schade aan de ophanging. Hij moet zijn auto parkeren in de pits. 

 

Als de safety car naar binnen gaat voert Lawson de druk op. In ronde 16 is het zover. Lawson zet zijn auto naast Daruvala na het mistral straight. Hierna loopt Lawson weg bij het veld. 

 

Daruvala vs Armstrong

In de negentiende van 21 ronden wordt Daruvala aangevallen door Armstrong. Wanneer Armstrong een poging waagt, gunt Daruvala zijn concurrent geen ruimte en ze raken elkaar. Daravula snijdt hierna de baan af en behoudt daarmee de tweede plaats. De gefrustreerde Armstrong valt hierna terug naar plaats 8. Hierdoor schuift Pourchaire op naar de derde stek.

Lees ook: Liveblog kwalificatie Grand Prix van Frankrijk

Lees ook: Max Verstappen ruim snelste in VT3 GP van Frankrijk

Lees ook: Horner: Nieuwe porpoisingregels goed voor één team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden