Leclerc heeft hoge verwachtingen komend seizoen

10-saturday-monza

Charles Leclerc heeft hoge verwachtingen voor komend seizoen. Met vorig seizoen een derde plaats in het constructeurskampioenschap, denkt Leclerc met zijn team een goede basis te hebben voor dit jaar. Door dit vertrouwen durft Leclerc zelfs te denken aan een mogelijke wereldtitel voor komend seizoen.

De afgelopen jaren heeft Ferrari zich niet bij de topteams kunnen voegen. Dit komt vooral door de illegale motor, waarmee zij in 2019 reden. Nadat deze motor verboden werd, viel het team in het niet. Toch is Ferrari vorig seizoen aardig teruggekrabbeld naar de top, met de rijders op een vijfde en zevende plaats in het rijderskampioenschap. 

leclerc-helm-testdag-fiorano

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Wereldkampioen

Leclerc heeft vertrouwen in aankomend seizoen. Hij verwacht dat het team goed zal presteren onder de hoge druk. De Monegask denkt al na over het kampioenschap en mogelijke overwinningen. "Het boeken van vijf overwinningen zou al geweldig zijn. Als we consequent zijn kunnen we wereldkampioen worden met vijf overwinningen," zegt Leclerc volgens GP Fans. Dit komt mede door de nieuwe reglementen en de 'nieuwe' auto van dit seizoen, waardoor het veld dichter bij elkaar zal komen te liggen. 

Snelste tijd bij testdag

De tweede testdag in Barcelona van 24 februari heeft Leclerc afgesloten met de snelte tijd. Ondanks deze prestatie wordt er nog amper naar de tijden van de testdagen in Barcelona gekeken. De teams zouden hier nog te veel de kaarten tegen de borst houden en maar weinig prijsgeven. Naar verwachting zullen de uitslagen van de testdagen in Bahrein meer interessante informatie bevatten. Deze testdagen gaan 10 maart van start. 

Lees ook: Jehan Daruvala op lijstje Haas om Mazepin te vervangen

Lees ook: Formule E onthult bijzondere lay-out circuit Kaapstad

Lees ook: Pierre Gasly wil terug naar Red Bull: Ik wil een winnende auto

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen