Leerzame testdag voor Formule 1-debutant Dan Ticktum

AP-1WEG5U64N2111_news

Voor Dan Ticktum was de testdag op het circuit van Bahrein een bijzondere ervaring. De jonge Brit mocht eindelijk zijn opwachting maken in een Formule 1-bolide. Met 135 ronden was het een productieve dag voor de Red Bull-junior.

De 19-jarige coureur reed tijdens de tweede testdag een snelste rondetijd van 1.30,856 en had aan het eind van de dag de negende tijd. “We hebben veel data verzameld en dat is het belangrijkste bij een test. We hebben lange runs gereden en ik kreeg de kans om te ontdekken hoe de banden werken. Het was een goede testdag”, aldus Ticktum na de testdag.

Voor Ticktum was het rijden in een Formule 1-auto wel even wennen. “Ik heb veel geleerd en mijn eerste kennismaking met in een moderne F1-wagen. Het was voor mij een grote stap. Het leren van de procedures was het lastigst. Er zijn zoveel instellingen die je gebruikt, veel te bedienen op het stuurwiel en dat zelfs tijdens een snelle ronde. Dat is niet zo in de junior formula. In het begin was het veel om in je op te nemen, maar ik raakte er snel aan gewend.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen