Lewis Hamilton: Gaan zitten voor deal na 2023

Lewis Hamilton Monza Italie

Lewis Hamilton is nog niet klaar met de Formule 1. De Brit hoopt komende maanden met Mercedes te gaan zitten voor een contract dat loopt tot na 2023. 

Voor de meeste Nederlanders is Abu Dhabi 2021 een euforisch moment in de sportgeschiedenis. Max Verstappen won mede de wedstrijd door een controversiële actie van wedstrijdleider Michael Masi. Lewis Hamilton, in gesprek met BBC Sport vertelt dat het zeker een mentale klap was. "Of ziel-brekend, wat je het ook maar wilt noemen." Toen Hamilton hoorde dat Red Bull Racing over de budget cap was gegaan bracht dat emoties bij hem op. "Omdat je het soort van achter je hebt gelaten en door bent gegaan. Nu komt het allemaal terug en is het een trap na", aldus Lewis Hamilton.

Deal 2024

In de tijd na Abu Dhabi was Lewis Hamilton nergens meer te vinden. De Brit werd niet meer gespot en zijn sociale media, waar hij voorheen altijd actief op was, bleef leeg. De vragen rezen op of hij nog terug zou keren naar de Formule 1. Een tijd later en het nieuws komt naar buiten dat Hamilton gewoon terugkomt, niet voor één jaar, maar voor twee. Tot 2023 tekende Hamilton bij Mercedes. Inmiddels kijkt hij verder dan 2023. "We gaan voor een nieuwe deal. We gaan ervoor zitten en bespreken het in de komende maanden. Mijn doel is om bij Mercedes verder te gaan. Ik zit bij Mercedes sinds mijn dertiende en het is echt mijn familie. Ze staan bij me door dik en dun", aldus Hamilton. Hoeveel jaren hij nog wilt blijven rijden is lastig te zeggen. 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Mexico

Lees ook: Sauber vanaf 2026 Audi-fabrieksteam

Lees ook: Jack Doohan rijdt VT1 in Mexico en Abu Dhabi voor Alpine

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden