Lewis Hamilton: Had niet verwacht nog terug te komen in de race

Lewis Hamilton GP Spanje 2022

Lewis Hamilton ging de Grand Prix van Spanje sterk van start, maar door een touché met Kevin Magnussen in de eerste ronde zakte hij terug naar de negentiende positie. In eerste instantie wilde de Brit de handdoek in de ring wilde gooien, maar toch gaf hij niet op en wist hij als vijfde over de finish te komen.

In de eerste ronde kwamen Hamilton en Magnussen elkaar tegen wat eindigde in een touché. Magnussen probeerde de Brit via de buitenkant in te halen, maar door een kleine aanraking kwam Magnussen in de grindbak terecht en Hamilton moest direct naar binnen voor nieuwe banden. Wegens het incident verloor de Brit veel tijd en belandde hij op de negentiende positie. Door te vragen of het niet beter was om te stoppen liet Hamilton via de boordradio merken dat hij er niet van overtuigd was dat hij nog punten zou gaan scoren. Het team van Mercedes gaf niet toe en de comeback zorgde uiteindelijk voor een knappe vijfde positie. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

 

'De auto voelde beter aan'

Hamilton meldde tegenover F1.com dat hij erg blij is met de punten. "We hebben dit jaar al flink wat pech gehad en vandaag ook weer. Daarna was er een moment dat ik in niemandsland reed en rekende ik er niet op dat ik nog zou terugkomen in de race." Toch is het de Brit gelukt om terug te vechten naar een vijfde positie. Daarnaast was Hamilton ook zeer tevreden over de race pace. "We moeten zeker nog veel verbeteren, maar de auto voelt wel een stuk beter aan. Ik hoop dat het de komende races steeds beter gaat."

Lees ook: Alfa Romeo met gemengde gevoelens naar huis

Lees ook: Pierre Gasly over teleustellend resultaat: Alles geprobeerd

Lees ook: George Russell: Alles aan gedaan om de Red Bulls achter mij te houden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen