Lewis Hamilton niet nerveus over tegenvallende Mercedes

10-saturday-monza

Lewis Hamilton laat zich niet kennen door de tegenvallende Mercedes-auto. Dat zegt hij tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hamilton kwam tot zijn geluk op het podium in Bahrein na het uitvallen van de twee Red Bulls, maar tot die tijd reed de coureur niet op een podiumplaats. 

Mercedes kon tot nu toe nog geen potten breken en leek achter te lopen op Ferrari en Red Bull qua auto. Hamilton zegt dat het team 'geluk' heeft gehad met de problemen bij Red Bull maar daar moet Mercedes niet elk weekend op rekenen. Hij erkent dat het team tegen wat problemen is gelopen en dat ze hard werken aan de oplossingen. Hij benadrukt nogmaals dat hij nog steeds de volle vertrouwen in zijn team heeft. Toch kan de zeven-voudig wereldkampioen niet wachten om weer te strijden voor overwinningen. 

Dempen van verwachtingen

Hoewel Hamilton denkt dat de problemen niet al te lang zullen aanhouden dempt hij nog steeds de verwachtingen voor Jeddah. Hij zegt dat het team veel aan de auto heeft gewerkt in de afgelopen dagen en weet waar het verlies in prestatie ligt. Hij zegt dat de auto's van Ferrari en Red Bull bijvoorbeeld veel neerwaartse druk hebben bij lage snelheden. De veranderingen aan de auto worden zo snel mogelijk doorgevoerd maar zullen op korte termijn zeker nog niet zichtbaar zijn.

Hij benadrukt nogmaals dat hij super trots is op het team die zich niet van hun stuk laat brengen. "Ik ben niet gestrest over de problemen, maar we moeten zo snel mogelijk terugkomen", aldus Hamilton.

Lees ook: Toto Wolff: Snelheidsproblemen nog niet opgelost

Lees ook: Christian Horner wil weer communicatie met raceleiding

Lees ook: Nico Hülkenberg rijdt Grand Prix van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen