Lewis Hamilton onder investeerders van voetbalclub Chelsea

21 apr 2022 door Jay Hartman
alonso sprint imola

Lewis Hamilton is samen met tennisster Serena Williams een van de investeerders in de opkoping van de Engelse voetbalclub Chelsea. Samen met Williams onder leiding van voormalig Liverpool-voorzitter Martin Broughton zou hij bijna twaalf miljoen willen investeren in de club. Broughton wil graag Roman Abramovitsj opvolgen als eigenaar van de club. 

Sky News meldt op donderdagochtend dat onder meer de zevenvoudig-wereldkampioen onder de investeerders valt die het overnamebod op Chelsea Football Club steunt. Hamilton en Williams zijn vooraanstaand in het bedrag die ze willen neerleggen voor de overname, elk bijna twaalf miljoen euro.

Redenen onbekend

Waarom de Mercedes-coureur en de tennister willen investeren in de club is onbekend. Het is ook opmerkelijk dat Hamilton onder de investeerders valt aangezien het in Engeland bekend is dat hij stadsgenoot Arsenal lijkt te supporten. Sky Sports meldt dat Hamilton waarschijnlijk investeert in Chelsea vanwege de bevordering van hun diversiteitsprogramma. 

Andere ingewijden melden dat zowel Hamilton als Williams een serieuze investeringsbeslissing hebben genomen vanwege hun ervaring in het opbouwen van een wereldwijd sportmerk. Het is niet de eerste keer dat Hamilton zich begeeft op het gebied van investeringen. Onlangs investeerde de coureur in Zapp, een supermarkt bezorg app gevestigd in Londen. 

Lees ook: Carlos Sainz tot 2024 bij Ferrari

Lees ook: Rechter heeft besloten: GP Miami gaat door

Lees ook: Sebastian Vettel: Imola wordt heel speciaal

21 apr 2022 door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen