Rechter heeft besloten: GP Miami gaat door

alonso sprint imola

De Grand Prix van Miami gaat begin mei gewoon door. Dat laat de rechter woensdagavond weten. Omwonenden hebben een rechtszaak aangespannen wegens te veel geluidsoverlast, maar dat verzoek is door de rechter afgewezen. Het circuit heeft een contract getekend om de komende tien jaar Formule 1-races te mogen organiseren.

Volgens omwonenden zou de geluidsoverlast niet alleen storend zijn, maar het zou ook fysieke schade achterlaten. Dit is volgens de rechter zeer speculatief, waardoor de grand prix doorgang kan vinden. Als eventuele oplossing geeft hij het dragen van oordopjes of binnenblijven tijdens het evenement.

Vergunning

Nu is het alleen nog wachten op een vergunning, die het stadsbestuur van Miami moet afgeven. Volgens de advocaat van het stadsbestuur, Joseph Serota, komt de vergunning eraan, zonder dat hij een specifieke datum noemt. Het is de bedoeling dat dit ruim twee weken voor aanvang van de grand prix gebeurt. 

Racen in VS

Miami is de tweede grand prix die gehouden wordt in de Verenigde Staten. De Grand Prix van Austin staat al een tijdje op het programma. Volgend jaar zal Las Vegas zich ook aansluiten bij dit rijtje. De Grand Prix van Miami zal in het weekend van 6 tot 8 mei plaatsvinden, maar daarvoor is er nog een raceweekend in Imola, Italië.

Lees ook: Sebastian Vettel: Imola wordt heel speciaal

Lees ook: David Schumacher vervangt Ayrton Simmons in Imola

Lees ook: Williams optimistisch richting Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden