Sebastian Vettel: Imola wordt heel speciaal

Header liveblog 1 Bahrein

Sebastian Vettel denkt dat het een bijzonder weekend gaat worden in Imola met de nieuwe Formule 1 auto’s. Het doet de viervoudig wereldkampioen denken aan de jaren tachtig. Na een moeilijke start van het seizoen hoopt Vettel aankomend weekend zijn eerste punten van 2022 te pakken.

Om te zeggen dat Sebastian Vettel geen goede start van het Formule 1-seizoen heeft is een understatement. De Aston Martin-coureur moest door een positieve coronatest de eerste twee races van het seizoen missen. De Grand Prix van Australië was de eerste race voor de Duitser en die wist hij na een rommelig weekend niet te finishen. Gedurende het weekend crashte Vettel meerdere keren, één daarvan was tijdens de race wat ook direct het einde ervan betekende. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma. Sebastian Vettel blikt op de website van Aston Martin vooruit op het weekend in Italië.

Nieuwe reglementen

“Imola is een echte test voor zowel de rijder als het materiaal. Eigenlijk zou dat bij ieder circuit het geval moeten zijn.” De viervoudig wereldkampioen had niet verwacht dat de Formule 1 met dit soort auto’s op Imola zou gaan rijden. “Het wordt heel speciaal om met deze auto’s met grondeffect op Imola te racen. Het is echt moeilijk voor te stellen, het doet me echt denken aan de jaren tachtig.” Ook staat de eerste sprintrace van het seizoen op het programma. Vettel geeft aan enorm benieuwd te zijn hoe dat uit gaat pakken op het Italiaanse circuit.

Lees ook: Pirelli vindt ruimte voor testdagen: vier F1-teams blijven in Imola

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: Helmut Marko: Honda heeft problemen opgelost

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen