Carlos Sainz tot 2024 bij Ferrari

door Anouk Ros
alonso sprint imola

Carlos Sainz heeft zijn contract bij Ferrari verlengd tot 2024. Dat maakt het team op hun eigen sociale media bekend. De Spanjaard blijft de twee volgende seizoenen bij zijn huidige team. Het contract van teamgenoot Charles Leclerc loopt ook tot eind 2024. 

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is Sainz dan echt verzekerd van nog een aantal jaar bij Ferrari. Het team kent een goede start van dit seizoen, wat het team en ook de coureurs sterk in hun schoenen zet. Mede daardoor lijkt het voor het team een logische keuze om niets te veranderen aan de huige line-up

Vertrouwde plek

Momenteel racet Sainz voor het tweede jaar op rij bij het roodgekleurde team, voor hem een droom die uit is gekomen. "Ik heb altijd gezegd dat er in de Formule 1 geen beter team is om voor te racen en na mijn eerste jaar kan ik bevestigen dat het inderdaad het geval is. Dit team is uniek en met helemaal niets te vergelijken. Mijn eerste seizoen in Maranello was solide en een goede basis, als groep zijn we vooruitgekomen. Het resultaat daarvan was gedurende het weekend te zien", zo laat Sainz weten. 

Grote plannen 

Sainz ziet deze contractverlenging als een stap in de goede richting. Hij heeft al goede resultaten geboekt bij het team, maar wil dit tot een nog hoger niveau tillen: "Het nieuwe contract geeft mij kracht en vertrouwen, ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen en mijn best te doen voor Ferrari. De F1-75 is tot nu toe een sterk pakket gebleken, daarmee kan ik mijn doelen op het circuit najagen. Mijn eerste overwinning in de Formule 1 is daarbij het voornaamste doel."

Lees ook: Rechter heeft besloten: GP Miami gaat door

Lees ook: Sebastian Vettel: Imola wordt heel speciaal

Lees ook: David Schumacher vervangt Ayrton Simmons in Imola

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden