Lewis Hamilton pakt snelste tijd tijdens eerste vrije training in Monaco

Lewis Hamilton  Zaterdag Sprint Race Shanghai China 2024 Mercedes

Lewis Hamilton zet de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije training. Oscar Piastri weet de twee Mercedes coureurs uit elkaar te halen en eindigt op de 2e positie. En George Russell weet de derde positie te bemachtigen in Monaco. Ook was er een rode vlag en kans op regen.

 

Regen of geen regen?

De vrije training begon droog. Toch gaf McLaren al vrij snel aan regen te verwachten. Binnen de eerste 7 minuten begon het al te regenen in bocht 2. Toch bleef de regen weg en hadden we een regenvrije eerste vrije training.

Drama voor Alpine

Pierre Gasly werd de garage in geroepen. Zijn team zag een probleem met de Power Unit en wilden dat onderzoeken. Helaas betekende dit dat Pierre Gasly niet op de baan kon blijven. Toch kwam hij later weer terug de baan op. Helaas had hij weer een probleem met zijn Power Unit en moest hij weer terug naar de garage. Ook Esteban Ocon melde aan zijn team een aantal problemen te hebben met zijn auto. Zo stuiterde zijn auto veel in de bochten waardoor hij veel minder grip had in vergelijking met de andere coureurs. Pierre Gasly zijn auto heeft een probleem met de wastegate en de turbo. Alpine laat weten dat het lang duurt om dit te maken en dat hij daardoor niet meer kan rijden tijdens de eerste vrije training.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

De ups en downs van FP1

Kevin Magnussen gaf aan het begin van de training aan dat hij zijn stoel wou wisselen. Uiteindelijk gaf hij aan dat dit toch niet nodig was en dat hij verder kon gaan met de training.

Max Verstappen raakte meerdere malen de muur. Dit betekende niet veel voor zijn verdere vooruitgang tijdens deze training. Verstappen was ook één van de coureurs die moeite had met de chicane en deze meerdere keren afsneed. Ook gaf hij aan veel moeite te hebben met het besturen van zijn auto.

Lando Norris liet nogmaals aan de rest van de teams zien dat McLaren nog steeds voor de winst gaat. Hij pakte vaak de snelste tijden net zoals Oscar Piastri en zij wisten een aantal keer bovenaan te staan.

Ook tijdens deze eerste training in Monaco heeft het team van Mercedes weer aangegeven problemen met hun banden te hebben. Deze keer gaf George Russell die op dat moment op de medium banden rijdt aan dat zijn banden niet deden wat ze moesten doen. Ook zijn teamgenoot had het lastig. Lewis Hamilton had een lock-up in de chicane en moest de bocht afsnijden.

Zhou Guanyu raakt kort de controle over het stuur kwijt en raakt de muur. Hierdoor brak een deel van zijn vleugel af. Charles Leclerc wist dit niet te ontwijken en beschadigd een deel van de vloer van zijn auto. Doordat er een deel van de vleugel nog op de baan lag werd er een rode vlag gezwaaid. Een paar minuten later mocht er weer gereden worden met nog 10 minuten op de klok.

 

Lees ook: Vooruitblik op de Grand Prix van Monaco

Lees ook: Charles Leclerc en zijn dramatische reeks in Monaco

Lees ook: Verstappen voorziet lastig weekend in Monaco: "Dit is niet onze beste baan"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden