Verstappen voorziet lastig weekend in Monaco: "Dit is niet onze beste baan"

Max Verstappen Imola 2024

Max Verstappen denkt dat Red Bull Racing een zwaar weekend gaat krijgen in de straten van Monaco. De Nederlander denkt dat het één van de moeilijkere circuits zal zijn voor het Oostenrijkse team en houdt rekening met een sterk McLaren en Ferrari.

Voor Max Verstappen en Red Bull Racing gaat het de laatste weken wat moeizamer in vergelijking met het begin van het 2024-seizoen. Zo won de 26-jarige Nederlander vier van de eerste vijf Grands Prix met een gemiddelde voorsprong van 15,5 seconden op de nummer twee, maar daar is een grote verandering in gekomen sinds de enorme updates van McLaren en Ferrari. Zo moest de drievoudig wereldkampioen Formule 1 in Miami zelfs de overwinning aan McLaren-coureur Lando Norris laten. En afgelopen weekend in Imola ging het opnieuw niet van een leien dakje bij het team van Red Bull. De formatie kwam bijzonder stroef uit de startblokken tijdens de eerste Europese race van het seizoen, al wist Verstappen op zaterdag wel de pole position te pakken en op zondag de race te winnen, met een voorsprong van slechts zeven tienden op Norris, die in de slotfase met rasse schreden dichterbij kwam.

Verstappen: "Het wordt geen gemakkelijk weekend"

De Nederlander denkt dan ook dat Monaco opnieuw een enorme uitdaging gaat worden voor het Oostenrijkse team, zeker omdat het circuit volgens hem ook niet helemaal bij de RB20 past. "Dit is een compleet ander circuit", vertelt Verstappen tegenover Motorsport.com. "Het is waarschijnlijk ook niet onze beste baan, omdat onze auto normaal gesproken wat moeite heeft met hobbels en kerbs. We hebben daar wel aan gewerkt en onze snelheid in de langzame bochten is dit jaar ook iets verbeterd, maar alsnog denk ik dat dit geen makkelijk weekend voor ons zal worden."

De drievoudig wereldkampioen legt ook uit dat het weekend in Monaco sowieso nooit eenvoudig is. "Monaco is echter nooit eenvoudig. Zelfs al beschik je over de beste auto. Monaco is gewoon een erg lastige baan om alles goed voor elkaar te hebben. Zo is het lastig om de banden hier goed te laten werken tijdens een kwalificatieronde. Daarnaast gebeurt er hier bijna altijd wel iets wat voor oponthoud zorgt. Er kunnen heel veel dingen goed gaan, maar er ook kunnen ook heel veel dingen verkeerd gaan. We zullen er daarom bovenop moeten zitten", zo is de Nederlander duidelijk. 

Verstappen imola

Foto: Red Bull Content Pool

Tegenstand van Ferrari en McLaren

Als de Nederlander de uitdagers voor dit weekend moet aanwijzen, is hij ook erg duidelijk. "De afgelopen jaren is Ferrari altijd sterk hier. Bovendien heeft McLaren de laatste twee races een stap gezet qua performance. Daar moeten we ook op letten en in Monaco zijn er soms verrassingen. Vorig jaar reed Esteban Ocon een fantastisch rondje, dus dat kan gebeuren als iemand zich goed voelt op dit circuit. Alles komt met vertrouwen", aldus Verstappen, die duidelijk niet hoopt op een weekend zoals in Imola. "Ik hoop niet nog eens zo’n weekend als Imola te hebben, want het is behoorlijk stressvol en niet leuk", vervolgt de Red Bull-coureur. "We weten echter dat dit een nog moeilijker circuit voor ons gaat zijn, ook al hebben we hier in het verleden een keer gewonnen. Dus we gaan het allemaal wel zien."

 

Lees ook: Familie Michael Schumacher krijgt schadevergoeding na AI-gegenereerd interview

Lees ook: Formule 1 schrapt plannen voor spatborden

Lees ook: Sainz ziet opnieuw optie voor 2025 wegvallen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden