Sainz ziet opnieuw optie voor 2025 wegvallen

door Shakyra van den Heuvel
Carlos Sainz China 2024 Shanghai Zondag auto

Begin dit jaar werd bekend dat Carlos Sainz aan het einde van dit seizoen zal gaan vertrekken bij het team van Ferrari. Sindsdien zijn er al verschillende geruchten geweest die zouden bevestigen waar Sainz zijn carrière gaat voortzetten. Volgens Sky Sports News gaat Sainz in ieder geval niet voor Mercedes rijden. 

Dat hij moest vertrekken bij het team van Ferrari, was een verrassing voor iedereen. Hij was ten slotte de enige coureur die het team van Red Bull wist te verslaan in de Grand Prix van Singapore. Het team van Sainz leek zich een tijdje te richten op het vrije zitje bij het team van Aston Martin. Uiteindelijk heeft Fernando Alonso zijn contract verlengt bij het team, waardoor deze optie wegviel voor de Spanjaard. Sky Sports News laat nu weten dat Sainz ook niet zal gaan rijden voor het team van Mercedes. Volgens het nieuwsmedium willen ze geen overhaaste beslissing nemen en Sainz wil graag snel duidelijkheid over zijn toekomst binnen de sport. 

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft al eerder laten weten dat hij graag Max Verstappen in zijn team wil. Mocht hij niet meer beschikbaar zijn, dan wil hij graag kijken naar de mogelijkheden met Andrea Kimi Antonelli. Hij rijdt momenteel in de Formule 2, maar wordt gezien als één van de grootste talenten. 

carlos sainz australie

Foto:  Scuderia Ferrari Press Office

Red Bull? Of toch Audi?

Nu er een aantal opties zijn weggevallen voor Sainz, zal hij zijn ogen gaan richten op het team van Red Bull. Verstappen heeft een contract t/m 2028, maar het contract van Pérez loopt aan het einde van dit jaar af. Er wordt veel gespeculeerd over het contract van de Mexicaan vanwege zijn tegenvallende resultaten. Red Bull heeft laten weten nog even te wachten met het nemen van een beslissing over hun tweede zitje. Het zou natuurlijk ook nog mogelijk zijn dat Carlos Sainz uiteindelijk toch nog naar Stake F1/Audi gaat. Hij wordt al langere tijd in verband gebracht met dit team vanwege zijn vader. Zijn vader heeft een lange tijd voor het team van Audi gereden in de Dakar Rally. Wat Sainz uiteindelijk gaat doen, is nog even afwachten. 

Lees ook: Haas-coureurs schieten net tekort voor punten tijdens GP Imola

Lees ook: Alpine-coureurs duidelijk na matig weekend in Imola: "We waren gewoon niet snel genoeg"

Lees ook: "Mick Schumacher kandidaat zitje Alpine 2025"

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden