Liam Lawson: “Ik merk dat ik nog wat achter loop”

Lawson_Auto_Monza_Italie_2023_Zondag2

Liam Lawson finishte zijn tweede race in de Formule 1 op de elfde plaats. Voor de Nieuw-Zeelander was het weekend in Italië het eerste volledige raceweekend. Na de uitval van Daniel Ricciardo in de vrije training in Zandvoort. Volgens Lawson had zijn Alpha Tauri vandaag genoeg snelheid om in de punten te eindigen. Toch eindigde hij daar net buiten. 

Lawson startte de Grand Prix in Monza vanaf de twaalfde plaats, maar had een slechte start. "Dit was mijn eerste volledige raceweekend, dus het voelt alsof ik nog een beetje achterloop, maar ik merk dat ik me steeds meer op mijn gemak begin te voelen”,vertelt Lawson aan F1.com

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Tsunoda positief ondanks uitval

Lawson was vandaag de enige Alpha Tauri die officieel startte aan de race. Nadat Tsunoda tijdens de formatieronde een probleem met de auto had ervaren en de auto langs de kant moest zetten. Ondanks zijn uitval kijkt Yuki positief vooruit naar de komende races. "De afgelopen twee of drie races zijn we consistent geweest wat betreft onze snelheid. Zelfs als we moeilijkheden ondervonden, konden we sterker terugkomen op de volgende dag. Hierdoor weten we goede prestaties te leveren. Daarom kijk ik uit naar Singapore", aldus Tsunoda bij F1.com.

 

Lees ook: Alpine-coureurs: We komen sterker terug in Singapore

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Williams: Alexander Albon tevreden, Logan Sargeant teleurgesteld

Lees ook: Lewis Hamilton: “Er moet iets veranderen in Monza”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden