Lynn wint Londen E-Prix, De Vries door P2 nieuwe leider WK

Eprix-londen

Alex Lynn wist de E-Prix van Londen te winnen door een late penalty voor Lucas Di Grassi. Nyck de Vries kwam als tweede over de finish en neemt daarmee de leiding in het WK over. Mitch Evans maakte het podium compleet. Onze andere Nederlander, Robin Frijns, kwam na een sterke race terecht op plek vier.

De Londen E-Prix kende veel verschillende koplopers en een bocht tien die voor velen een uitdaging bleek te zijn. De Vries kende wederom een goede race. Na een aantal ronden op P1 te hebben rondgereden, wist hij als tweede over de streep te komen. De Belg Stoffel Vandoorne kende een goede start, maar moest na een aanrijding met Oliver Rowland in bocht tien genoegen nemen met plek twaalf. Robin Frijns vocht zich naar voren, maar kon net niet het podium bereiken en eindigde op P4.

Vandoorne wist in ronde één de leiding te behouden na te starten vanaf pole position. De Vries wist aan te sluiten op plek vier. Als snel wist hij Lynn, die op dat moment nog rondreed op de derde plek, in te halen. Na Lynn ging de Nederlander verder met aanvallen. Hij wist ook Oliver Rowland te pakken.

Inhaalrace

Voor António Félix Da Costa was de E-Prix van Londen vooral een inhaalrace. Hij vertrok vanaf plek 22 en was na een aantal ronden een groot deel van het veld al voorbij. Helaas kon hij zijn inhaalrace niet doorzetten, omdat hij na een poging tot inhalen voor P11 de muur vond en zijn race vroegtijdig moest staken.

De Nederlander Robin Frijns startte de E-Prix vanaf plek acht en vocht zich in het eerste gedeelte van de race naar voren. Halverwege de race zat hij vast achter een lange trein van auto's, maar hij kon later in de race toch nog twee extra plekken pakken om zo een mooie P4 binnen te slepen.

WK-leider

Na het terugvallen van Stoffel Vandoorne wist De Vries de spanning voorin terug te brengen door een gevecht aan te gaan met Lynn en Di Grassi. Helaas voor de Nederlander kwam een safety car-situatie op een verkeerd moment en zag hij hoe zowel Di Grassi als Lynn een attack mode gebruikte om hem voor het einde van de E-Prix nog in te halen. Geluk bij een ongeluk was echter dat Di Grassi in de laatste ronde een tijdstraf van 20 seconden kreeg. Hij had zich niet gehouden aan de regels van de safety car-situatie. De Vries eindigde daardoor op P2 en pakte tevens de leiding in het WK.

Met de uitslag van de Londen E-Prix en nog maar twee races voor de boeg, pakt Nyck de Vries dus de leiding in het WK. De kans wordt daardoor aanzienlijk groter dat een Nederlander de kans krijgt op het winnen van het ABB Formule E-kampioenschap van 2021.

Lees meer: Wolff: “De Vries en Vandoorne verdienen kans in Formule 1”

Lees meer: Dennis wint Londen E-Prix, De Vries verrassend tweede

Lees meer: De Vries wint E-Prix Valencia na lege batterijen concurrentie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden