Magnussen verandert niet van mening over Monaco-crash: "Pérez probeerde me te intimideren"

kevin magnussen 2024 australie

Kevin Magnussen is bijna twee weken na zijn crash met Sergio Pérez in Monaco nog altijd dezelfde mening toegedaan als het gaat om wie er de meeste schuld heeft aan het incident.

De Grand Prix van Monaco duurde voor Sergio Pérez en beide Haas-coureurs niet langer dan een paar honderd meter. Op weg naar Beau Rivage probeerde Magnussen zijn bolide naast die van de Red Bull-coureur te plaatsen, maar vanwege een gebrek aan ruimte kwamen de bolide van de twee coureurs met elkaar in contact, wat uiteindelijk leidde tot een enorme crash, waarbij ook Hülkenberg betrokken raakte. 

Magnussen verandert niet van mening

De Deen wees bij terugkomst in de paddock meteen naar de Mexicaan, die te weinig ruimte had gegeven volgens Magnussen. Tijdens de mediadag in Canada, in aanloop naar de GP van Canada van dit weekend, blikt Magnussen kort nog even terug op het incident in het prinsdom en vertelt dat hij niet van mening is veranderd. "Soms verandert je mening als je het incident later terugkijkt, maar in dit geval veranderde er weinig", verklaart de Deen tegenover Motorsport.com. "Het ding is dat hij me gezien had. Ik wist dat hij me gezien had. Als ik er niet zeker van was geweest dat hij me gezien had, had ik me waarschijnlijk terug laten zakken. Maar het was voor mij heel duidelijk dat hij me wel gezien had. Daarom dacht ik dat hij een wagenbreedte ruimte zou laten. Ik vertrouwde erop dat hij dat ging doen. Maar achteraf gezien had ik hem niet moeten vertrouwen. Dat verandert echter niets aan het feit dat hij geen wagenbreedte ruimte heeft gelaten. Misschien had ik met mijn ervaring moeten weten dat sommige coureurs niet altijd genoeg ruimte geven."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Intimidatie

De crash had volgens Magnussen ook niet voorkomen kunnen worden. "Je komt op het punt dat je niets meer kan doen en je aan hem overgeleverd bent. Maar ik had het volste vertrouwen dat hij me had gezien, want hij kwam naar rechts om te verdedigen zodra ik momentum had. Er is geen twijfel over dat hij me heeft gezien. Ik heb zijn onboard bekeken en zag dat hij meermaals zijn spiegel controleert."

De Deen is naar eigen zeggen wel verrast dat Pérez hem geen ruimte gaf, en kan maar één reden bedenken waarom de Mexicaan hem geen ruimte gunde. "Ik zie Checo niet als een smerige coureur en daarom verraste het me dat hij me geen ruimte gaf. Hij dwong me duidelijk richting de muur om me te intimideren, zodat ik me terug zou trekken, maar dat is volgens mij niet de manier waarop we zouden moeten racen. Hij kan niet zeggen dat hij me niet gezien had, want dat heeft hij wel. Dat staat als een paal boven water."

 

Lees ook: CEO Renault duidelijk over verkoop Alpine F1: "Gaat niet gebeuren"

Lees ook: FIA maakt nieuwe reglementen bekend: zo ziet de F1-auto er in 2026 uit

Lees ook: Wie rijdt er voor Alpine in 2025?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden