Marcus Ericsson: ‘Hype rond Wehrlein was goed voor mij’

JFX4203

Marcus Ericsson is van mening dat de hype rond Pascal Wehrlein in zijn voordeel is geweest. Volgens de Zweed deed hij in 2017 niet veel onder voor de talentvolle Duitser. “Wehrlein is volgens mij een supertalent en het is erg goed voor mij geweest dat hij mijn teamgenoot was”, laat hij weten aan Autosport.com.

Ericsson kijkt dan ook met een een tevreden gevoel terug op afgelopen seizoen. “Wehrlein was vorig jaar een uitstekende referentie voor me. Als je de statistieken van afgelopen jaar erbij pakt en kijkt naar hoeveel er gemiddeld tussen de teamgenoten zat, dan zaten wij het dichtst bij elkaar van iedereen. Dat zegt volgens mij veel.”

Het verschil tussen Ericsson en Wehrlein was dan misschien niet heel groot, toch moest de Zweed zowel in de race als kwalificatie zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot. Ericsson scoorde vorig seizoen geen enkel punt voor Sauber, terwijl Wehrlein in twee Grands Prix in de punten wist te finishen. In Spanje werd hij achtste en in Azerbeidzjan finishte de Duitser als tiende. In de kwalificaties was Wehrlein ook sterker dan Ericsson. Hij was namelijk elf keer de snelste van de twee. De Zweed versloeg zijn Duitse teamgenoot zeven keer.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen