Marko: AlphaTauri zitje het liefst naar eigen coureurs

Helmut-marko-bahrein-red-bull

Helmut Marko heeft aangegeven dat de zitjes bij AlphaTauri gevuld zullen worden door coureurs uit eigen gelederen. Pierre Gasly zou voor 2023 al bevestigd zijn, maar zijn naam duikt steeds vaker op bij Alpine. Yuki Tsunoda zit ook op de wip bij het Italiaanse team.

"We hebben in ons eigen juniorteam een aantal coureurs met een superlicentie", sprak Marko tegenover Sky Germany. "Onze voorkeur gaat dan vanzelfsprekend uit om één van hen in de AlphaTauri te zetten. We gaan ook één van hen aannemen als reservecoureur."

Herta

Ook de naam van Colton Herta circuleert rond in de paddock als één van de gedadigden voor het zitje. De Amerikaan gooit hoge ogen in de IndyCar en met de geruchten dat Andretti AlphaTauri over zou willen nemen zou het geen gekke gok zijn. Marko erkent dat Herta een goede coureur is, maar wil verder niks zeggen over de details.

Colton Herta interview YouTube 2021

Schumacher

Mick Schumacher werd ook genoemd, maar de kans dat die komt is volgens de Oostenrijkse talentenscout klein. "Hij is niet iemand aan we gedacht hebben", aldus Marko. "Hij was onderdeel van de Ferrari Academy en wij hebben onze eigen coureurs in ons eigen programma. Daar gaat de voorkeur naar uit."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Nederland live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Lando Norris kijkt uit naar kwalificatie op Zandvoort

Lees ook: Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Lees ook: Jean Todt: Michael Schumacher in goede handen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden