Matig resultaat voor Aston Martin in Austin

Vettel Amerika 2022

Aston Martin heeft een matig weekend gehad tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Tijdens de kwalificatie leek het een spannende race voor de Aston Martin coureurs te worden, maar door een crash voor Lance Stroll en een slechte pitstop voor Sebastian Vettel eindigde het weekend in deceptie.

Het leek een uitzonderlijk weekend te gaan worden voor Aston Martin. Tijdens de kwalificatie liep de auto als een trein, maar dat ging tijdens de race verloren. Lance Stroll startte de race als vijfde en Sebastian Vettel als tiende. Stroll was erg goed weg en heeft zelfs voor lange tijd op een podiumplek gelegen, toch ging het mis met een crash en dus scoort Stroll geen punten. Ook bij Vettel leek het goed te gaan, hij deed mee voor serieuze punten totdat een slechte pitstop roet in het eten gooide, hij is uiteindelijk toch nog als zevende geëindigd. 

Crash Alonso

Stroll had een mega klapper met Alonso. Stroll maakte een beweging naar links, maar daar zat de Spanjaard, die toen met twee wielen de lucht in vloog en de barrier raakte, hij kon ondanks zijn vlucht nog verder. De auto van Stroll was total loss. Echter vindt Stroll dat hij niks fout heeft gedaan in de situatie. "Het is zonde dat we gecrasht zijn, we hadden een goede race. Ik gaf Alonso genoeg ruimte aan de linkerkant en het verschil in snelheid was groot. Ik probeerde in te schatten waar hij zat achter mij en ik bewoog iets naar links gebaseerd op waar hij ongeveer achter mij zat. Hij kwam heel dicht bij me en we hadden contact", aldus Stroll tegenover F1.com. De FIA heeft hem bestraft voor dit moment, hij heeft voor de Grand Prix van Mexico een gridstraf van drie plekken en twee penalty punten, waarmee zijn teller op vijf komt te staan. 

Veel plezier

Iemand die wel een uiteindelijk goede race heeft gereden is Sebastian Vettel. Hij begon de race met een sterke opening, maar door een foute pitstop moest hij zich weer helemaal terug vechten en dat deed hij met geweldige inhaalacties en veel plezier. "We zijn zeker wat punten kwijtgeraakt na die pitstop, maar ik had erg veel plezier tegen het einde van de race. Ik wist dat het lastig zou gaan worden met Kevin [Magnussen], maar het was een eerlijk gevecht. We gaven elkaar genoeg ruimte om te vechten. Ik heb echt genoten van deze race en toch nog sterk gefinisht. Ik ga dit soort momenten echt missen."

Lees ook: George Russell: Ik heb zijn race verpest

Lees ook: Sergio Pérez blij met constructeurstitel

Lees ook: Michael Bleekemolen en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden