Matig weekend voor Ferrari in Monaco

door Olav Veenhof
Ferrari vrijdag Baku 2023

Ferrari had meer voorgesteld van het weekend in Monaco. Podiumloos keert het Italiaanse team terug naar Maranello. Een zesde plek voor Charles Leclerc en een achtste plek Carlos Sainz.

De vloek van Charles Leclerc in zijn thuisrace zet zich voort. Na een geweldige kwalificatie waarin de Monegask zich als derde kwalificeert krijgt hij een gridstraf. In de beroemde tunnel op het stratencircuit van Monaco brak Leclerc in de derde sessie van de kwalificatie zijn ronde af. Hij minderde vaart, maar deed dat volgens de wedstrijdleiding op de 'racelijn', waar Lando Norris vlak achter hem ook op reed. Hiervoor kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden. In Monaco kan hij op de zondag geen potten breken en hij wordt zesde.

Het gat naar Fernando Alonso en Max Verstappen, maar ook Ocon en Hamilton is voor Leclerc niet te dichten en hij finisht uiteindelijk met een achterstand meer dan een minuut op Verstappen. "De gridpenalty heeft ons genekt. Het was een typische Monaco race waarbij de schade gisteren al was gedaan", zo laat Leclerc weten tegenover F1TV.

Carlos Sainz mag daarom vanaf de vierde plek starten. In de elfde ronde van de race roept de Ferrari-rijder dat hij Esteban Ocon onder druk wil zetten. Een paar tellen later rijdt hij tegen de achterkant van de Fransman aan en beschadigt zijn voorvleugel. "We maakte op de beslissende momenten niet de juiste beslissingen. We hadden vandaag de racesnelheid wel, maar konden het helaas niet afmaken. 

 

Lees ook: Mercedes had podium voor ogen in Monaco

Lees ook: Grand Prix Monaco eindigt in deceptie voor Williams

Lees ook: McLaren blij met dubbele puntenfinish

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden