Grand Prix Monaco eindigt in deceptie voor Williams

door Gijs Leuvenink
logan sargeant monaco

Het team van Williams had zich wat anders voorgesteld voor de Grand Prix van Monaco. Beide coureurs waren kansloos voor de punten. Alexander Albon kwam tot plek veertien, Logan Sargeant werd achttiende.

Logan Sargeant hoopte zaterdag op een probleemloze race, maar de Amerikaan vertelde aan F1.com dat die wens niet uitgekomen was. "We begonnen best goed, ondanks dat alle coureurs overal maar langs wilden. Daarna ging het goed, tot de medium banden ineens snel sleten. Dat was verbazingwekkend. Op de harde band kreeg ik nog een lekke band. Het was een zware dag."

Albon: Verveelde me

Alexander Albon is niet blij en spreekt over een saaie race. "Het ging niet goed voor ons vandaag. Ik dacht dat we in de regen meer kansen hadden, ik verwachtte chaos. Dat kwam er niet. Ik vond het eigenlijk wel saai, ik heb heel wat ronden tegen een Alfa-vleugel gekeken. Dat was te lang voor mijn geduld."

Stap naar Barcelona

Het team kwam in Monaco redelijk voor de dag. Vanuit de fabriek kwamen nieuwe onderdelen mee en die schenen te werken. Beide coureurs verwachten ook dat Barcelona hun goed gezind zou zijn met alle updates die ook daar verwacht worden.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: De race

Lees ook: Alonso opnieuw blij met eigen prestaties, Stroll wil Monaco vergeten

Lees ook: McLaren blij met dubbele puntenfinish

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden