Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: De race

door Gijs Leuvenink
ocon zaterdag monaco

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race in Monaco, waar Esteban Ocon de held was en waar Sergio Pérez de schlemiel werd.

Hero

Esteban Ocon

Het was gisteren al feest, maar vandaag zal de Franse vlag zeker uitgaan bij Esteban Ocon. De Alpine-coureur reed foutloos naar plek drie en scoorde zo het eerste podium voor Alpine dit jaar. Denk daarbij ook nog aan het foutje dat zijn team zelf gemaakt had tijdens de pitstop en het is nog knapper. De fans zijn het eens met deze observatie, want de driver of the day ging ook naar Ocon. Mocht hij dit voortzetten naar Barcelona, dan kan het nog mooier worden.

McLaren

Voor McLaren zijn alle punten die gescoord worden welkom en in Monte Carlo vielen beide coureurs in de punten. In de race was het team stabiel, maakte gewoon geen foutjes en stond er wanneer het telde. Lando Norris neemt twee puntjes mee, Oscar Piastri voegt er ééntje bij zijn score. Het gat naar Alpine is mega, maar een gaatje naar achter naar Haas is wel geslagen. Plek zes is voor nu de plek en dat is voor nu goed.

Zero

Sergio Pérez

Het was zaterdag een drama, zondag was het zo mogelijk nog slechter. Sergio Pérez hoopte nog wat goed te maken vanaf plek achter, maar dat gebeurde nauwelijks. De Mexicaan was slordig, reed soms over de limiet en dat kostte veel tijd. Pérez had de hoop om dit seizoen Max Verstappen vol uit te dagen, maar het tegenovergestelde vindt nu plaats. Het is voor de Mexicaan weer terug op aarde. 

Lance Stroll

Ook Lance Stroll had een weekend waar meer fout dan goed ging. Waar in de kwalificatie Aston Martin-teamgenoot Fernando Alonso bijna vooraan mocht starten, stond Stroll op plek dertien en in de race ging het ook niet goed. De Canadees probeerde overal in te halen, maar dat lukte maar zelden. Daarna viel Stroll ook nog uit nadat hij zijn Aston Martin in de muur drukte. Een weekend om te vergeten, herpakken in Barcelona en laten zien dat je ook de punten voor het team kan scoren.

Lees ook: Williams-coureurs blij met auto in Monaco

Lees ook: Zware zaterdag voor Alfa in Monaco

Lees ook: Teleurgestelde Pérez: Alles ging fout

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden