McLaren blij met dubbele puntenfinish

door Gijs Leuvenink
mclaren monaco

De coureurs bij McLaren zijn blij met hun dubbele puntenfinish in Monaco. Lando Norris werd negende in de straten van Monte Carlo, Oscar Piastri werd tiende en pikte zo het laatste puntje mee. 

Australiër Oscar Piastri liet tegenover F1.com weten erg blij te zijn met zijn punt tijdens zijn Monaco-debuut als Formule 1 coureur. "Ik ben hier heel blij mee. Vanaf plek elf de punten halen is gewoon goed hier in Monaco. De race ging ook goed, we stopten op de juiste momenten. We waren ook goed snel op de inters, dit kunnen we meenemen voor de rest van het seizoen."

Norris: Dertig seconden verloren

Lando Norris is ondanks de behaalde negende plek kritisch. "We hadden achteraf niet moeten stoppen voor de harde band. We dachten dat de regen zou meevallen, maar het regende veel meer. We hadden daar verkeerd ingeschat wat het zou worden. Op de inters waren we de snelste, dat was fijn. Ik kon Verstappen bijhalen, dat was verrassend."

Stabiel zesde

In de strijd voor het constructeurskampioenschap staat McLaren stabiel zesde. Haas staat negen punten achter het Britse team, Alpine heeft een voorsprong van 18 punten. Bij de coureurs staat Lando Norris nu elfde, Oscar Piastri staat op de dertiende plaats. Tussen beide coureurs zitten zeven punten.

Lees ook: Teleurgestelde Pérez: Alles ging fout

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: De race

Lees ook: Alonso opnieuw blij met eigen prestaties, Stroll wil Monaco vergeten

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden