Alonso opnieuw blij met eigen prestaties, Stroll wil Monaco vergeten

alonso monaco

Het team van Aston Martin had een Monaco-weekend met twee totaal andere verhaallijnen. Waar Fernando Alonso het hele weekend mee deed voor de prijzen, was Lance Stroll het hele weekend in de problemen. Alonso werd uiteindelijk tweede, Stroll viel uit.

In gesprek met F1.com liet Lance Stroll zich duidelijk uit over dit weekend. De Canadees wil het zo snel mogelijk achter zich laten. "Ik ben druk bezig met alles inpakken en naar huis te gaan. Ik kijk uit naar Barcelona", begon de zoon van de teameigenaar. "Het was vandaag niet één om te onthouden. Ik had veel schade door alles in ronde één en daarna hadden we nog remproblemen. We hebben veel om te analyseren."

Alonso: Verstappen was te snel

Fernando Alonso liet weten erg blij te zijn. "Dit was goed. We konden Verstappen niet bijhouden, vanaf begin af aan was hij snel. Het was een moeilijke race, ook door de regen. We hadden met de pitstops nog geluk dat we geen plekken verloren. Ik dacht toen: niet nu, maar het ging goed."

WK

Voor het WK moet Aston Martin serieus achterom kijken. Mercedes komt met rasse schreden dichterbij en staat nu nog maar een enkel punt achter het team. Bij de coureurs is Fernando Alonso op twaalf punten van Sergio Pérez gekomen. Lance Stroll staat ondanks zijn nul-score nog achtste.

Lees ook: Zware zaterdag voor Alfa in Monaco

Lees ook: Teleurgestelde Pérez: Alles ging fout

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco: De race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden