Mercedes had podium voor ogen in Monaco

russell monaco

Het team van Mercedes is niet blij met het resultaat tijdens de Grand Prix van Monaco. Het team wilde het podium halen, maar met een vierde en een vijfde plek stonden de coureurs er net naast.

George Russell liet aan F1.com weten dat volgens hem één foutje het podium niet meer gehaald kon worden. "Ik geef mezelf de schuld. Ik maakte één fout en dat ging fout. Ik stond ver voor Ocon en Hamilton tijdens een gele vlag en dat heeft me een podium gekost. Ik was daar te afgeleid door de gele vlag. Ik ben teleurgesteld met wat ik liet zien."

Hamilton: Dank aan team voor nieuwe onderdelen

Lewis Hamilton is na de race in Monaco vooral dankbaar voor de nieuwe onderdelen die het team meegenomen heeft. "We zaten er echt beter bij, daar wil ik het team voor bedanken. We zijn de goede kant op aan het gaan. We hopen in de volgende race dichterbij te zitten."

Stap richting Aston Martin

Voor Mercedes was het qua scoren van punten een prima weekend. Het team heeft bij de constructeurs Aston Martin bijgehaald en staat nog maar één puntje achter op hun concurrent voor plek twee. Bij de coureurs staan ze vierde en vijfde, met Hamilton negentien punten voor op George Russell. 

Lees ook: Alonso opnieuw blij met eigen prestaties, Stroll wil Monaco vergeten

Lees ook: McLaren blij met dubbele puntenfinish

Lees ook: Grand Prix Monaco eindigt in deceptie voor Williams

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden