Mattia Binotto: Het is geen pech en we hoeven niks te veranderen

Mattia Binotto - Lopend - Oostenrijk 2022

Ferrari teambaas Mattia Binotto vindt dat er binnen het Ferrari-management niets hoeft te veranderen. Dat laat hij aan verschillende media weten. 

Ferrari vergaloppeerde zich gisteren tijdens de Grand Prix van Hongarije. Een spannend einde van de race waarin Ferrari, Mercedes en Verstappen vochten voor de overwinning werd om zeep geholpen door een cruciale fout van Ferrari. De harde banden onder de auto van Leclerc kwamen niet op temperatuur. Het maximaal haalbare bleek een zesde plaats. Het is niet de eerste keer dat Ferrari, de race van hun kroonjuweel om zeep helpt. Toch is er volgens de teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, geen reden tot paniek. 

Geen verandering

''Nee, het is geen kwestie van pech en er hoeft ook niks te veranderen. Ik denk dat het een kwestie van het blijven leren en bouwen van ervaring is. Vandaag [zondag 31 juli 2022] is er echt iets waar we naar moeten kijken en moeten gaan begrijpen.''

Binotto houdt hoop op een sterk Ferrari in de tweede seizoenshelft dankzij het sterke pakket van de F1-75. ''Ik denk dat we simpelweg moeten kijken naar wat er is gebeurd, dat we eerst moeten gaan begrijpen [wat er is gebeurd] en dat we dit moeten aankaarten en proberen om weer competitief te worden zoals in de voorgaande twaalf races. Ik zie geen reden waarom dat niet het geval kan zijn bij de volgende race.'' 

Zomerstop

Gelukkig voor het team uit Maranello gaat de Formule 1 met zomervakantie. Tijdens het laatste weekend van augustus keren we terug en wel op het circuit van Spa-Francorchamps. De week erna volgt het Nederlands volksfeest in Zandvoort. Meteen daarna zal Ferrari er moeten staan. Op de heilige grond van Monza verwacht de Tifosi een sterker Ferrari dan het team dat zo kwakkelde met de strategie op de Hungaroring.

Lees ook: Marc Gené legt strategische keuzes Ferrari uit

Lees ook: Verstappen: We wilden eigenlijk op de harde band starten 

Lees ook: Overzicht: Wie rijdt waar in 2023?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden