Mattia Binotto: Ik teken niet voor een tweede plaats

10-saturday-monza

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft hoge verwachtingen van komend seizoen. De Italiaan wil voor niets minder dan de overwinning gaan, en dus zal al het andere een lichte teleurstelling zijn. Dit laat Binotto weten aan Motorsport.com.

Binotto heeft zijn verwachtingen gebaseerd op wat hij tijdens de testdagen van zijn team zag. "We hebben constant gereden, veel rondjes afgewerkt en veel data verzameld met de nieuwe auto. Het is een geheel nieuw concept, dus data is waardevol. Op de simulatoren in Maranello zag het er goed uit, dat we het nu ook op de baan hebben gezien is een fijne bevestiging."

Tweede is niet goed genoeg

Binotto is duidelijk over de verwachtingen die hij heeft van zijn team. "Bij voorbaat zou ik absoluut niet tekenen voor een tweede plaats. We willen in alle races meestrijden voor de winst. Als tweede het maximaal haalbare is, dan is dat zo, maar voor nu willen we winnen. Elke race hebben we de ambitie om voor de overwinning te gaan."

mattia-binotto-team-principal--1
Bron: Scuderia Ferrari Press Office

Niveau Formule 1

De teambaas sprak bewondering uit over hoe snel de coureurs zich aanpassen. "In de Formule 1 zijn de coureurs razendsnel met aanpassen, zo ook mijn coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. Na een paar testdagen reden ze goed in de nieuwe auto, dat is echt bewonderenswaardig. Ook de andere coureurs lijken zich snel aan te passen, dat zegt genoeg over het hoge niveau in de Formule 1. Niet alleen de racewinnaars, maar ook de rookies zijn van een bijzonder hoog niveau."

Porpoising

Volgens Binotto heeft Ferrari nog wel een probleem met het hobbelen van de wagen, ook wel porpoising genoemd. "We hadden dit niet aan zien komen. In de windtunnel konden we maar tot 180 kilometer per uur testen vanwege de regels. Bij 250 kilometer per uur begint de porpoising. We hebben hard gewerkt en het is verminderd, maar we zijn er nog niet. In Sakhir zou het er niet meer moeten zijn. Tijdens de testen hebben we het aangepast en ging het goed. In totaal zullen we vijf races nodig hebben om op alle circuits zonder porposing te rijden."

Lees ook: McLaren sluit meerjarige deal met Google

Lees ook: Kay van Berlo rijdt dubbel programma Sebring

Lees ook: Franz Tost: Yuki Tsunoda fysiek beter in vorm

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen