Mattia Binotto: Meerdere oorzaken voor matig weekend

Ferrari Mexico 2022

Het team van Ferrari beleefde misschien wel het slechtste weekend van het jaar in Mexico. Charles Leclerc en Carlos kwamen er totaal niet aan te pas en kwamen als vijfde en zesde over de streep en dat heeft meerdere oorzaken, vertelt teambaas Mattia Binotto na de race.

Ferrari heeft namelijk de motor na de vrije trainingen teruggeschroefd omdat ze bang waren dat de turbo en de verbrandingsmotor het zouden begeven. De turbo moet namelijk in Mexico, omdat het circuit op ruim 2200 meter boven zeeniveau ligt, harder werken dan op alle andere circuits en daar was de turbo niet tegen bestand. En dus heeft Ferrari uit veiligheidsoverwegingen de motoren van beide auto's teruggeschroefd.

"We hebben een hele kleine turbo", vertelt Binotto na de race aan Sky Sport Italia. "En die turbo was niet echt efficiënt hier. We konden niet het maximale vermogen gebruiken", aldus de teambaas van Ferrari. 

Sainz mexico 2022

Balansproblemen

Maar er waren meer problemen, zeker bij de auto van Charles Leclerc. Op zaterdag tijdens de kwalificatie werkte zijn DRS-mechanisme niet en bovendien had hij ook nog te maken met power cuts, ofwel het vermogen van de motor valt ineens weg. En ook was de balans van de auto verre van ideaal. "We reden met maximale downforce. In vrije training 2 reden we met minder neerwaartse druk, maar toen was de balans nog minder en dus gingen we terug naar maximale downforce. De snelheid was er gewoon niet. Het was gewoon een matig weekend", concludeert Binotto.

Lees ook: Pérez geniet van speciaal podium maar hoopte op meer

Lees ook: Onzichtbare race voor Ferrari-coureurs

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Mexico

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden