Max Koebolt: “Top-5 had er zeker ingezeten”

door Tim Koenders
062_20210413_ELMS_1_BCN_NIELSEN

Max Koebolt eindigde als twaalfde in de European Le Mans Series (ELMS). Het was een moeizaam weekend voor de Nederlander op Paul Ricard. Tijdens een gele-vlagsituatie reed een andere coureur achterop, waardoor de auto was beschadigd. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt hij terug op zijn weekend.

De ELMS was voor Koebolt de derde race van het kampioenschap. De vrije trainingen gingen wel goed, volgens Koebolt. “We moesten een paar kleine aanpassingen doen aan de auto maar het werkte wel redelijk zoals we bedacht hadden.” In de kwalificatie lukte het hem niet om één rondje aan elkaar te knopen. “Het veld zit zo dicht bij elkaar, wanneer je één foutje maakt, start je gewoon achteraan.” Uiteindelijk sloot Koebolt de kwalificatie als veertiende af.

Contact in de race

Koebolts teamgenoot mocht de race aanvangen. Hij had een goede start en wist de auto naar plaats zeven te rijden in een lange stint. Er leek niets aan de hand totdat er een full course yellow kwam. “Een LMP2-auto achter mij zat te slapen toen de procedure inging. Ik ging terug naar tachtig kilometer per uur en hij ging nog iets harder, hij klapte vol achterop mijn auto.” In eerste instantie leek de schade mee te vallen. Op het moment dat de race weer werd hervat, bleek de schade toch groter te zijn. Koebolt moest naar binnen om zijn auto te repareren. “Uiteindelijk verloren we er veel plekken mee, top-5 had er zeker ingezeten.” Koebolt eindigde uiteindelijk op de twaalfde plaats.

De hele update van Max Koebolt is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Gaston Starreveld te gast in 1 aan Tafel

Lees ook: Olav Mol: “Hamilton maakte bij herstart fout met magic-knop”

Lees ook: Max Verstappen: “Hebben banden niet te zwaar belast”

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden