Max Koebolt zesde bij European Le Mans Series debuut

062_20210413_ELMS_1_BCN_NIELSEN

Op het circuit in Barcelona maakt Max Koebolt zijn debuut in de European Le Mans Series. In het eerste raceweekend van de European Le Mans Series komt Koebolt met zijn team als zesde over de streep. In de Nielsen Racing Ligier JSP320 reed de Nederlander samen met teamgenoten Nick Adcock en Austin McCusker een foutloze race in de LMP3 klasse. 

Zijn team kwam met moeite de kwalificatie door en eindigde daardoor op een 17e plaats, maar wist zich snel te herpakken in de race. Na de start kon Koebolts teamgenoot Adcock zichzelf naar voren rijden. Helaas verloor Adcock wat tijd nadat de auto een tik kreeg van een LMP2-rijder. Koebolt mocht het tweede gedeelte van de wedstrijd achter het stuur kruipen. De Nederlander was in bijna zijn hele stint de snelste coureur op de baan. Hij maakte indruk door een goede bandenmanagement en snelheid, waardoor hij de auto als zevende kon binnenbrengen. Het laatste uur van de wedstrijd moest Koebolt de auto overdragen aan McCusker die de Nielsen Ligier uiteindelijk als zesde over de streep liet gaan.

173_20210417_ELMS_1_BCN_NIELSEN
Foto: Max Koebolt

Reactie Koebolt

“Mijn uur in de auto voelde heel goed. Natuurlijk leer je ook tijdens de wedstrijd continue bij, maar ik ben zeer tevreden met hoe ik hier kon debuteren", zegt Koebolt over zijn stint tijdens de vier uur van Barcelona. Hij is blij met de auto en deze start van de competitie. Hij zegt ook dat het team hierop verder kan werken en meer kan leren. "Maar als je je bedenkt dat we zo maar dertig seconden verloren met de touche van de LMP2-coureur dan had er zelfs vandaag een podium in gezeten en dat is gewoon heel goed nieuws voor de rest van dit seizoen."

De volgende race in de European Le Mans Series is in Oostenrijk op de Red Bull Ring op 15 en 16 mei.

Lees ook: Max Koebolt maakt overstap naar European Le Mans Series

Lees ook: FIA schorst karter Luca Corberi voor 15 jaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden