Max Verstappen crasht uit virtuele 24 uur van Le Mans

3639737

Voor de tweede keer op rij is Max Verstappen met Team Redline uit de virtuele 24 uur van Le Mans gecrasht. Het team lag tot aan de crash aan de leiding is dus is het opnieuw een teleurstelling voor de Nederlander.

Verstappen was samen met zijn simteam Redline goed bezig in het weekend van de virtuele 24 uur. Naast Verstappen rijden mede-Nederlander Atze Kerkhof en IndyCar-coureur Felix Rosenqvist en Maximilian Becke in de auto. Verstappen miste nét de pole position voor de race tijdens de kwalificatie in zijn klasse, maar kon na de start de leiding pakken. De eerste stint die de F1-wereldkampioen reed was genoeg voor het team om veilig aan kop te liggen. 

Toch ging het weer mis en verloor Verstappen in de Ford Chicane de controle. Zijn auto raakte de muur hard waardoor er een wiel loszat. Uiteindelijk had de auto teveel schade opgelopen en was het einde oefening voor de Nederlander en zijn team. 

Glitch

Vorig jaar ging het ook al mis bij Verstappen tijdens de 24 uur van Le Mans. Het team lag toen ook aan de leiding maar een hapering in het bestuursysteem van de racesimulator van de Nederlander gooide roet in het eten. Toen vielen ze er net als dit jaar ook halverwege de race uit. Hoewel Verstappen is uitgevallen hoeven de Nederlandse racefans de virtuele 24 uur van Le Mans niet helemaal uit te zetten. Bent Viscaal, Jarno Opmeer en Job van Uitert rijden momenteel nog de race.

Lees ook: Larry ten Voorde tweede in 24 uur van Dubai

Lees ook: Jeroen Bleekemolen derde in 24 uur van Dubai

Lees ook: Damon Hill: Hamilton gaat 100% voor achtste wereldtitel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden