Max Verstappen: Gaf alles in laatste sector

door Tim Koenders
Max Verstappen Baku zondag 2023

Max Verstappen pakte pole position voor de Grand Prix van Monaco met een 1:11.365. Na afloop liet hij weten dat hij verschillende keren de muur raakte en er alles uit moest halen in de laatste sector.

Max Verstappen wist in zijn carrière nog nooit pole position te pakken voor de Grand Prix van Monaco. Hij was al meerdere keren dichtbij maar kon zijn ronde bijvoorbeeld niet afmaken door een gele of rode vlag. Dit jaar liet Verstappen duidelijk merken dat hem dat niet nog een keer moet gebeuren. Bij elke sessie stond hij in de pitstraat te wachten om als eerste een ronde neer te zetten. Die eerste ronde in Q3 was niet genoeg. In zijn allerlaatste ronde bleek hij toch de snelste te zijn over één ronde in Monaco.

Chaotisch

“Ik ben echt heel erg blij, we wisten dat het dit weekend wat lastiger ging worden. We begonnen gisteren niet goed maar we bleven ons verbeteren.” Dat liet de Nederlander weten aan Formula 1. “Mijn eerste sector was niet goed, ik was te voorzichtig in bocht één. Ik wist dat ik achterlag dus in de laatste sector gaf ik alles. Ik raakte verschillende keren de muur. Een goede start is morgen erg belangrijk maar de run naar de eerste bocht is kort. Hier kan van alles gebeuren en kan het chaotisch zijn, onze auto is snel dus dat zal het probleem niet zijn.”

Lees ook: Max Verstappen op pole in Monaco, Pérez start achteraan

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden