Max Verstappen in actie tijdens virtuele 24 uur van Le Mans

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Max Verstappen komt volgende week in actie tijdens de virtuele editie van de 24 uur van Le Mans. De Formule 1-wereldkampioen zal rijden in Team Redline.

Op 15 en 16 januari 2022 vindt de virtuele 24 uur van Le Mans plaats. De race werd voor het eerst in 2020 georganiseerd door Motorsport Games en het FIA WEC, en werd direct een groot succes. Simracers en coureurs uit de echte racewereld vormden teams en streden mee om de winst. 

Over een week staat het online-evenement opnieuw op het programma. Wederom gaan er heel wat topcoureurs aan de start verschijnen. Onder hen ook Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen. De Red Bull-coureur maakt al jaren deel uit van het simraceteam Team Redline. Tijdens een interview met David Coulthard heeft Verstappen onlangs openhartig gesproken over zijn passie voor simracen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Team Redline (@teamredlinesim)

Verstappen gaat een team vormen met IndyCar-coureur Felix Rosenqvist en topsimracers Atze Kerkhof en Max Benecke. Team Redline zet daarnaast nog een tweede team in. Daarin komen Formule E-coureur Oliver Rowland en F2-rijder Felipe Drugovich in actie, samen met simmers Jeffrey Rietveld en Michal Smidl.

Beitske Visser ook in virtuele editie

Verstappen is niet de enige rijder van naam die aan de start verschijnt. Zo gaat ook IndyCar-kampioen Alex Palou zijn virtuele rijkunsten tonen, evenals voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya. Ook de Nederlandse W Series coureur Beitske Visser doet mee.

 

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: Tom Coronel: We hebben de snelheid om in het klassement te kunnen vlammen

Lees ook: Bernhard ten Brinke: We hebben veel auto's in moeten halen

 

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden