Max Verstappen in gesprek met F1-baas Domenicali

08 apr 2022 door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Max Verstappen heeft onlangs een gesprek gehad met Formule 1-ceo Stefano Domenicali. De Italiaan houdt gesprekken met de coureurs van de koningsklasse om meningen en inzichten te delen. Zo komen de circuits waar momenteel op geracet wordt in de gesprekken aan bod. Verstappen onthult ook dat Red Bull upgrades heeft meegenomen naar Australië.

Op donderdag schoof de huidige wereldkampioen in Melbourne aan voor een gesprek bij Domenicali. Rondom de Grand Prix van Saoedi-Arabië was er veel te doen over de landen waar het Formule 1-circus naar afreist. Belangrijk is de betrokkenheid van de coureurs bij deze beslissingen. Verstappen zegt dat de nieuwe Grand Prix in Las Vegas ter sprake is gekomen en dat er zelfs gepraat wordt over een race in Zuid-Afrika.

Saoedi-Arabië_Jeddah

Sport populairder maken

"Daar heb ik het met Domenicali ook over gehad. Natuurlijk moeten ze geld verdienen en proberen de sport populairder te maken, maar het is ook belangrijk dat de juiste circuits op de kalender blijven staan", zegt hij volgens De Telegraaf. Hiermee doelt hij op het toenemende aantal stratencircuits op de Formule 1-kalender. Dit soort circuits krijgen niet de voorkeur boven de traditionelere banen die de F1 afgaat, zoals Circuit Spa-Francorchamps.

Balans

Verstappen weet dat Domenicali zich in evenwicht moet houden tussen deze traditionele circuits en modernere banen met een hoger entertainmentgehalte. Een goed voorbeeld is het snelle en gevaarlijke Jeddah Corniche Circuit. Dat de afwegingen tussen deze verschillende circuits in balans moet blijven, is bij Domenicali bekend, weet Verstappen: "Dat snapt hij ook, maar hij moet ook rekening houden met zijn aandeelhouders. Dat proberen ze af te wegen."

Lees ook: Gianpiero Lambiase krijgt promotie binnen Red Bull Racing

Lees ook: Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Lees ook: Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

 

08 apr 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen