Max Verstappen: Titel hier zou speciaal zijn

Max Verstappen Fans Japan

Max Verstappen is klaar voor het weekend in Japan. De Nederlander zegt een perfect weekend nodig te hebben om kampioen te worden.

Voorafgaand aan alle actie zien we een relaxte Max Verstappen tijdens de persconferentie. De Nederlander grapt een beetje met Daniel Ricciardo en maakt een rustige indruk. Japan zou voor Verstappen een mooie plek zijn om wereldkampioen te worden. Het is het thuis van Honda en er zijn dan ook veel Verstappen-fans. Vanaf dit weekend rijden de Red Bull Power Trains-bolides weer met het Honda-logo op de bolides. "Ik kijk heel erg uit naar het weekend. Het circuit is een tijdje van de kalender geweest maar het is een geweldige locatie en een geweldig circuit", begint Verstappen.

Wereldtitel

"Er zijn zoveel fans hier, ze zijn helemaal gek van Formule 1", vertelt Verstappen. De Japanse fans zijn fanatiek en dat is terug te zien in de kleding die wordt gedragen. Zo zien we vaker iemand met een Formule 1-bolide op zijn of haar hoofd. "Voor ons is het extra speciaal hier, met Honda. We hopen op een goed weekend." Het wereldkampioenschap is twaalf keer beslist in Japan en nu kan daar een dertiende bij komen. "Het zou het extra speciaal maken, vanwege de relatie met Honda. Het is zonde dat we hier vorig jaar niet waren met het gevecht om de titel. Dus daarom kijken we er heel erg naar uit", aldus de Nederlander. 

Lees ook: Grand Prix van Japan 1989: Senna versus Prost

Lees ook: Zijn Hyundai en Ford aan de beurt in deal met Red Bull?

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Japan

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden